Oficiali din Administratia Trump: Anti-coruptia, fundamentul relatiei SUA cu Romania

Vlad Toma | 26.01.2017

HotNews.ro publica raspunsurile date in Congresul American de Rex Tillerson, nominalizat pentru functia de secretar de Stat in administratia Trump, si generalul James Mattis, nominalizat pentru functia de secretar al Apararii, in timpul audierilor din 12 ianuarie, pe tema relatiilor SUA cu Romania.

Pe aceeași temă

 

Conform HotNews.ro răspunsurile celor doi au fost date întrebărilor adresate de senatorii democrati pe tema Romaniei.

 

Cei doi au fost intrebati daca accepta ca statul de drept și lupta anticoruptie trebuie sa reprezinte in continuare un pilon al relatiilor cu Romania.

 

Rex Tillerson, nominalizat pentru functia de secretar de Stat, a declarat ca “Romania este un aliat important, si sunt total de acord ca anti-coruptia si statul de drept trebuie sa reprezinte fundamentul relatiei noastre. Astept sa lucrez guvernul Romaniei pe aceste teme daca voi fi confirmat in functie”, a afirmat viitorul secretar de Stat, conform Hotnews.

 

James Mattis, nominalizat pentru functia de secretar al Apararii, a afirmat ca “eforturile Romaniei in domeniul anti-coruptiei si statului de drept sunt puternice, mergand pana acolo incat este lider regional in acest domeniu. Totusi, amenintari la adresa procesului continua sa existe iar reformele trebuie sa ramana o prioritate”, a afirmat Mattis, conform sursei citate.

 

Tillerson a afirmat de asemenea, raspunzand unei intrebari pe aceasta tema, ca recunoaste contributia “valoroasa a Romaniei” la securitatea comuna, inclusiv “rolul important al bazei aeriene de la Mihail Kogalniceanu”. El a precizat ca, daca va fi confirmat, va sustine angajamentul SUA de a avea desfasurate sistemele de aparare adecvate pentru a apara Romania si pe ceilalti aliati NATO.

 

Cititi integral pe Hotnews.ro

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22