Ambasadorul SUA, vizita la MApN: Ministrul da asigurari ca bugetul apararii va ajunge la 2%

Vlad Toma | 27.01.2017

Hans Klemm, ambasadorul SUA in Romania, a avut o intalnire astazi cu ministrul apărării naţionale, Gabriel-Beniamin Leş, anunta MApN.

Pe aceeași temă

 

Hans Klemm, ambasadorul SUA, a reiterat angajamentul SUA pentru consolidarea dimensiunii de apărare a Parteneriatului Strategic, având ca rezultat creşterea prezenţei forţelor americane în regiune şi intensificarea programelor bilaterale pe linia pregătirii şi exerciţiilor, se arata in comunicatul citat.


Klemm a mulţumit de asemenea pentru contribuţia României la securitatea regională şi internaţională, mentionand eforturilor operaţionale ale forţelor armate române în Afganistan, Irak şi celelalte teatre de operaţii.

 

Conform sursei citate, cei doi oficiali au discutat despre securitatea regionala şi international şi despre intensificarea cooperării Romaniei cu SUA în domeniul apărării, în plan bilateral şi în cadrul NATO.


"Ministrul Leş a prezentat priorităţile strategice ale Guvernului în domeniul apărării şi securităţii, centrate pe angajamentul de asigurare a doi la sută din PIB pentru apărare şi a punctat importanţa pe care România o acordă dezvoltării Parteneriatului Strategic cu SUA. Ministrul apărării naționale a apreciat angajamentul solid al Statelor Unite şi prezenţa trupelor americane pe teritoriul naţional, subliniind că implicarea SUA este esenţială pentru întărirea apărării şi descurajării împotriva tuturor ameninţărilor şi riscurilor la adresa securităţii europene, în mod special a celor din flancul estic al Alianţei", anunta MApN.

 

Ministrul a prezentat de asemenea stadiul implementării deciziilor adoptate la Summit-ul NATO de la Varşovia, accentuand importanţa Mării Negre pentru securitatea şi stabilitatea euro-atlantică.
 

[Sursa foto: MApN]

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22