Pavel Abraham: Organele pot folosi, «in mod democratic», munitie impotriva manifestantilor

E.b. | 30.01.2017

Posturile de televiziune au prezentat in stil propriu manifestatiile anti-gratiere care au avut loc in toata tara. In timp ce peste 90.000 de romani protestau fata de dorinta Guvernului de a scoate penalii din puscarii, la Romania TV s-a vorbit toata seara despre "lovitura de stat", iar la Antena 3 manifestantii au fost infierati cu "manie proletara"..

Pe aceeași temă

 

 

La Romania TV s-a vorbit toata seara despre "lovitura de stat", "atac impotriva presei" si "destabilizarea tarii". S-a mers atat de departe incat unul dintre invitati, generalul Pavel Abraham, a spus ca "organele statului pot folosi, in mod democratic, inclusiv munitie reala impotriva manifestantilor", potrivit unei postari a jurnalistului Grigore Cartianu pe pagina sa de Facebook.

 

"Milițianul Pavel Abraham, la Romania TV : Organele statului pot folosi in mod democratic inclusiv munitie reala asupra manifestantilor", scrie şi Kamikaze, care ii face un portret fostului securist. 

 

De asemenea, pe burtierele postului Romania TV au fost afisate titluri precum "O noua dovada a tentativei de lovitura de stat", "Plan de atac pentru patru institutii-cheie ale tarii" sau "Asalt asupra institutiilor-cheie, ce ordin s-a dat", conform ziare.com.

 

"Va prezentam dovada ca oamenii lui Iohannis se implica in proteste si in planul de destabilizare a tarii", a spus la un moment dat moderatoarea emisiunii, da , de fapt, nu a fost prezentata nicio dovada.

 

Jurnalistii de la Romania TV l-au atacat si pe presedintele Klaus Iohannis, acuzandu-l ca vrea sa controleze Parlamentul. Pe post a fost difuzat si un montaj cu mai multe declaratii ale sefului statului, aranjate in asa fel incat sa sustina acuzatia.

 

"Iohannis, acuzabil de amenintari la siguranta nationala", "Iohannis, manevra pentru daramarea puterii legitime" si "Cum ii umileste Iohannis pe protestatari, noul plan", au fost doar cateva dintre mesajele de pe burtiera.

 

Antena 3

 

Jurnalistii si invitatii de la Antena3, pe un ton vehement, chiar agresiv, s-au pozitionat foarte clar impotriva manifestatiilor de strada.

"Nici nu au autorizatie (protestatarii - n.red.), in mod normal trebuiau sa puna tunurile cu apa pe ei", au precizat acestia, potrivit Paginademedia.ro.

 

La ora 19:00 a aparut in studio premierul Sorin Grindeanu, care a enumerat asa-zisele realizari ale Executivului pe care il conduce, toate declaratiile ajungand pe burtiera: "Premierul: Am dat 300 de milioane la programul de oncologie, am marit bugetul Justitiei, am taiat la Parlament".

 

In continuare, Mircea Badea si Mihai Gadea au promovat intens ordonanta privind gratierea condamnatilor. Discutiilor lor s-au bazat pe o declaratie a presedintelui CEDO legata de conditiile din inchisori, iar pe burtiera aparea titlul "Presedintele CEDO: Romania sa faca si gratieri". Doar ca, atunci cand a facut afirmatia respectiva, seful CEDO nu vorbea despre Romania, ci despre Italia.

 

"Tehnocratii protesteaza in strada", a mai titrat postul de televiziune.

 

 

Oamenii care au iesit aseara in strada au scandat si impotriva televiziunilor care prezinta protestele intr-un mod tendentios si manipulator - Romania TV si Antena3.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22