Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Trump demite procurorul general al SUA, din cauza opozitiei fata de decretul anti-imigratie
Vlad Toma - - - -
2017-01-31
International
0

Donald Trump a demis-o pe Sally Yates, procurorul general al SUA, dupa ce aceasta a ridicat semne de intrebare in privinta legalitatii decretului anti-imigratie dat de acesta.

 

Sally Yates, numita in functie de Barack Obama le-a solicitat avocatilor din departamentul de justitiei sa nu puna in aplicarea ordinul executiv al presedintelui, anunta BBC.

 

Yates a fost inlocuita de Dana Boente, procuror SUA pentru Virginia de Est.

 

Ordinul executiv semnat de Trump a interzis cetatenilor din 7 tari majoritar musulmane sa intre in SUA, dand nastere mai multor proteste de strada in SUA si in alte tari.

 

Yates a transmis ca nu a fost convinsa ca ordinul presedintelui a fost legal si a transmis ca "atat timp cat sunt procuror general, departamentul de justitie nu va prezenta argumente in favoarea Ordinului Executiv," a spus ea.

 

In cateva ore, Casa Alba a anuntat ca presedintele Trump a demis-o pe Yates, anuntand ca aceasta ar fi tradat departamentul in care lucreaza.

 

"A tradat departamentul de justitiei refuzand sa semneze un ordin legal al carui scop era protejarea cetatenilor SUA", a transmis secretarul de presa. 

 

Sean Spicer, secretarul de presa al Casei Albe, a declarat ieri ca accesul in Statele Unite este un privilegiu, nu un drept. El a justificat aceasta masura si consecintele ei, cum ar fi blocarea unor oameni pe aeroporturi, afirmand ca presedintele Trump vrea sa-i tina in afara tarii pe cei care vor sa comita acte teroriste. 

 

El a precizat ca Trump vrea sa se asigure astfel ca toti cei care vin in SUA vin sa se bucure de aceasta tara, avand intentii pasnice. Spicer a mai afirmat ca presedintele Trump nu face altceva decat sa se ocupe de siguranta cetatenilor SUA.

 

TAGS : donald trump sua procuror general demitere imigratie musulmani
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din International
1220
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22