Ciorbea se spală pe mâini in ce priveste atacarea OUG la CCR. Ionannis, la Avocatul Poporului

E.b. | 01.02.2017

Victor Ciorbea (Avocatul Poporului) a susţinut, miercuri, referindu-se la adoptarea de către Guvern a OUG de modificare a Codurilor penale că Avocatul Poporului nu are competență de a ataca la CCR ordonanța de urgență.

Pe aceeași temă

 
 

 

UPDATE: După discuţia cu membrii CSM, preşedintele Iohannis merge la Avocatul Poporului.
 

Victor Ciorbea a susţinut, miercuri, referindu-se la adoptarea de către Guvern a OUG de modificare a Codurilor penale, că Avocatul Poporului nu are competență de a ataca la CCR ordonanța de urgență.

 

Liviu Dragnea, Gabriel Oprea, Elena Udrea, Ioana Băsescu, Titus Corlățean, Tiberiu Nițu, Marean Vanghelie, Radu Mazăre și mulți alții vor fi beneficiarii ordonanței date marți seara de guvernul Grindeanu prin care se modifică Codul penal și Codul de procedură penală și prin care se dezincriminează abuzul în serviciu. Ordonanța, dată cu două ore înainte de miezul nopții stârnit proteste în întreaga țară.

 

 

„Să sesiseze direct Curtea Constituțională și vreau să precizez că în materie de conflict juridic de natură constituțională, noi nu avem competențe. Concluzionez, să văd mai întâi Monitorul. Dacă intră în vigoare peste 10 zile, în toată această perioadă de 10 zile, noi nu avem nicio competență. Nu avem cum să blocăm, stimată domniță. Potrivit legii, noi putem ataca legile și ordonanțele de urgență după ce intră în vigoare. Nu putem sesiza nimic. Cei care pot sesiza CCR-ul cu privire la conflictul juridic de natură constituțională. Noi nu avem această competență. Eu nu fac declarații politice”, a declarar Victor Ciorbea (Avocatul Poporului).

 

Avocatul Poporului este singura instituție din România care poate sesiza CCR privind Ordonanțele de Urgență.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22