Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Iohannis: Avocatul Poporului poate ataca Ordonanța de urgență la CCR. Există un precedent
E.B. - - - -
2017-02-01
Actualitate Interna
1

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că Avocatul Poporului poate sesiza la CCR OUG privind modificarea Codurilor penale, arătând că există un precedent în cazul atacării unui astfel de act normativ din 2013.

 


"Știu că s-a vehiculat mai de dimineață, în această zonă, că Avocatul Poporului nu poate să intervină fiindcă anumite articole încă nu intră în vigoare. Împreună cu juriștii de la Administrația Prezidențială am căutat documente și am găsit.

 

Există un precedent din octombrie 2013 când Avocatul Poporului de atunci a atacat o OUG pe insolvență, pe data de 9 octombrie, cu toate că ea a fost dată cu intrare în vigoare în 25 octombrie, iar CCR la vremea respectivă a decis că este corectă sesizarea. Deci se poate fără niciun fel de problemă și făcând uz de acest precedent să se atace această Ordonanță de urgență", a spus Klaus Iohannis, după ce s-a întâlnit cu Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, conform Agerpres.


El a arătat că a pus aceste date la dispoziția Avocatului Poporului, arătând că acesta a promis că va analiza cu "celeritate" situația.


"Speranța mea este că până mâine sau poate până poimâine va lua decizia corectă și va sesiza CCR", a spus Iohannis.


El a afirmat că Avocatul Poporului va trebui "în afară de situația pur juridică să se uite puțin și în jur, să vadă că România este revoltată".


"Aceste lucruri nu pot fi ignorate și nu pot fi explicate prin faptul că și în alte țări au fost proteste. Aceste proteste sunt la noi, sunt în România, în România este atacat statul de drept și aici trebuie făcută ordine", a declarat Iohannis.


Șeful statului a precizat că i-a explicat Avocatului Poporului de ce este important să sesizeze Curtea Constituțională "în principal pe lipsă de motive de urgență, dar și pe probleme de fond". 

 

**************

 

Victor Ciorbea (Avocatul Poporului) a susţinut, miercuri, referindu-se la adoptarea de către Guvern a OUG de modificare a Codurilor penale, că Avocatul Poporului nu are competență de a ataca la CCR ordonanța de urgență.

 

 

 

 

TAGS : Iohannis CCR Avocatul Poporului ordonante OUG atac precedent Ciorbea
Comentarii
rolari 2017-02-01
De,mocratie, atunci cand ne convine.
Educatia democratiei - never.
Pentru cerebrali - vedeti demisia Procuror general cand se opune deciziei guvernului.
Aaa nu in Romania, mai amarasteni, in US!

Asa ca o tara civilizata nu cu amarasteni se tine!
Total 1 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
11464
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22