Un secretar de stat numit de Cioloș a demisionat după adoptarea ”ordonanței Dragnea”

Dora Vulcan | 01.02.2017

Secretarul de stat Florin Daniel Sandru, coordonator al Departamentului Centenar din subordinea premierului. si echipa sa au demisionat miercuri in semn de protest fata de adoptarea "ordonantei de urgenta Dragnea”. In textul demisiei, Sandru si echipa i-au reproșat lui Grindeanu ca a "transformat serviciul public intr-un serviciu dedicat intereselor personale ale unor politicieni cu probleme de natura penala".

Pe aceeași temă

 

 

”Recurg la acest gest de onoare intrucat ati transformat serviciul public intr-un serviciu dedicat intereselor personale ale unor politicieni cu probleme de natura penala, prin adoptarea de catre Guvernul Romaniei a OUG privind modificarea Codurilor penale, ceea ce contravine flagrant principiilor in care cred, fidele democratiei si statului de drept.

 

Sper ca ziua de 1 decembrie 2018, momentul aniversarii Centenarului Marii Uniri, sa va ofere, Domnul Prim-ministru, un prilej de reflectie asupra raului pe care l-ati produs acestei tari si care va fi consemnat ca atare in istoria Romaniei”, isi motiveaza Sandru gestul de onoare. 

 

 

Alaturi de el a demisionat intreaga sa echipa cu o cerere comuna edificatoare asupra demersului: 

 

 

Romania nu poate progresa prin minciuna si dispret fatis fata de cerintele si sperantele romanilor. Dreptatea si moralitatea sunt singurele fundamente temeinice ale unui progres real si ale prosperitatii sustenabile. Abuzurile nu pot fi indreptate prin abuzuri mai flagrante. Solutia pentru problemele democratiei nu consta in abolirea ordinii de drept, ci in aplicarea nediscriminatorie a legii.

 

Credem ca Centenarul Romaniei unite nu poate fi intampinat printr-o nefericita intoarcere in timpuri lipsite de speranta si orizont si printr-o abdicare de la valorile morale ale statului de drept.

 

In consecinta, membrii cabinetului isi prezinta demisia de onoare, in semn de solidaritate cu coordonatorului Departamentului.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22