Procurorul Oana Haineală si-a dat demisia in timp ce CSM decidea incetarea detasarii

E.b. | 03.02.2017

Procurorul Oana Schmidt-Hăineală a solicitat vineri premierului Sorin Grindeanu încetarea calității de secretar de stat la Ministerul Justiției.

Pe aceeași temă

 

 

''Astăzi, 3 februarie 2017, doamna procuror Oana Andrea Schmidt - Hăineală a solicitat primului-ministru al României încetarea calității deținute în cadrul Ministerului Justiției, respectiv de secretar de stat'', informează un comunicat al Ministerului Justiţiei, conform Agerpres.

 
Secția pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis vineri încetarea detașării la Ministerul Justiției a Oanei Schmidt-Hăineală și a lui Constantin Sima, în urma unei solicitări a procurorului general al României, Augustin Lazăr.

 

Secția pentru procurori a luat în discuție "Nota Direcției resurse umane și organizare privind încetarea detașării la Ministerul Justiției a lui Constantin Sima, procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, și a Oanei Andrea Schmidt-Hăineală, procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bacău".

 

Joi, Augustin Lazăr, procurorul general al României, a solicitat CSM încetarea detașării la Ministerul Justiției a procurorilor Oana Schmidt-Hăineală și Constantin Sima, în contextul anchetei DNA referitoare la elaborarea actelor normative privind modificarea Codurilor penale și grațierea.

 

Florin Iordache, ministrul Justitiei, a declarat ca solicitarea procurorului general nu are temei juridic. “Avem un regulament si cred ca CSM este primul care trebuie sa respecte acest regulament. Revocarea se poate face numai la solicitarea minister.

 

În 16 ianuarie, Oana Schmidt-Hăineală și Constantin Sima au fost numiți secretari de stat în Ministerul Justiției.

 

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât, pe 5 ianuarie, detașarea în MJ a procurorului Oana Schmidt-Hăineală de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bacău, începând cu data de 7 ianuarie, pentru o perioadă de trei ani. De asemenea, Secția a hotărât detașarea în MJ a procurorului Constantin Sima de la Parchetul General, pe o perioadă de trei ani, începând cu 11 ianuarie.

 

Direcția Națională Anticorupție a informat joi că s-a înregistrat o sesizare depusă de mai multe persoane fizice cu privire la posibile fapte în legătură cu modalitatea de adoptare a unor acte normative, iar în prezent se efectuează acte procedurale.

 

Ministerul Justiției primise miercuri o solicitare din partea DNA de a transmite, în original, toate înscrisurile care au legătură cu elaborarea și emiterea celor două acte normative care modifică legislația penală

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22