Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDFCine îi manipulează pe manifestanți?
2017-02-03
21
Liviu Dragnea a declarat la ultima conferință de presă că respectă dreptul românilor de a manifesta, dar le sugerează totodată să nu devină victimele „mașinăriei de manipulare și dezinformare”, despre care a afirmat că „nici nu știe dacă își are originea în țară”.

 

 

Și eu cred că sutele de mii de oameni, care au ieșit în fiecare seară să protesteze împotriva „ordonanței Dragnea”, sunt manipulați. Cred, de asemenea, că milionul de oameni care va ieși în piețele României peste weekend va fi manipulat. Sunt convins că fiecare manifestant din milionul acela va fi, chit că știe sau nu, manipulat.

 

 

Însă, spre deosebire de Liviu Dragnea, eu sunt convins că această teribilă manipulare de care nu scapă nici un manifestant nu-și are originea în afara țării. Și nici în mintea înfierbântată a „liderilor de opinie”, denunțați de ministrul în funcție pe o listă a Ministerului de Interne. Cred că originea acestei manipulări sălășluiește în miezul miezurilor ființei fiecărui manifestant. Fiecare om din România care a ieșit sau va ieși în aceste zile pe străzi și în piețe ca să manifesteze pașnic a fost sau va fi manipulat de cel mai mare manipulator pe care-l cunoaște omenirea: de conștiința fiecăruia dintre noi. La acest manipulator, care e totodată cel mai aproape și cel mai departe de noi (căci ni se ascunde în rărunchi), Dragnea și oamenii lui nu s-au gândit niciodată. Ei nu pot privi decât în jur, niciodată înăuntru și în ei.

 

Acest manipulator, conștiința, se trezește când dai să adormi. Și te întreabă dacă e în regulă ca tu să închizi ochii la cabala borfașilor și să-ți vezi de „ale tale”.

 

„Conștiința” te ia de piept de cum ajungi acasă și te întreabă dacă felul în care trăiești tu e în regulă.

 

„Conștiința” te întreabă dacă crezi că e OK să stai la televizor în vreme ce alții stau și pentru tine, cu orele, în ger.

 

„Conștiința” te întreabă dacă tu poți fi cumpărat cu „suta lui Ceaușescu”.

 

Acest manipulator ascuns în rărunchii ființei tale te îndeamnă, dacă ești membru PSD, să te întrebi dacă cineva te poate face, în numele partidului, să bagi cuțitul în spatele poporului tău.

 

„Conștiința” te face să te gândești la cum te vor judeca, în curând, copiii și nepoții tăi.

 

Conștiința te ajută să nu devii victima minciunii.

 

În sfârșit, acestui manipulator i se face milă de tine și te ajută să te lecuiești de imoralitatea prostiei.

 

TAGS : dragnea ordonanta proteste manifestatii constiinta liiceanu
Comentarii
radugo 2017-02-07
constiinta l-a indemnat pe Liiceanu sa-l toarne pe Noica la securitate si tot ea a facut din maretul filozof pupincuristul lui Basescu si al Monicai Macovei.
sorin muncaciu 2017-02-06
Pun pariu ca habar nu aveti cine a executat manipularea, nici daca v-as spune: FIVE EYES!! Nu este asa ca nici macar nu stiti de cine vorbesc??
?????? 2017-02-06
Cum comentați totuși că domnul Mircea Dumitru zise și parcă publică și un ordin, să nu se încarce prea mult temele pentru acasă ?
Vicentio B. 2017-02-06
Sugerez celui cu nume PUR romanesc "CHARLIE ", sa-si repete mesajul din 2017-02-05 pe adresa primarului/ primaritei locului unde, indiferent de cine, a fost nascut. Faptul ca un asemenea mesaj apare pe acesta pagina, NU ma surprinde, deoarece confirma in format "Made in Romania", ceea ce afirmase DEJA - nemuritorul Cicero (citat) : "Nu e nimic mai imoral decat sa pari om de treaba tocmai atunci cand esti necinstit.”.
Horatiu 2017-02-05
Mi-a plăcut mult o lozinca pe care am văzut-o in seara asta (duminica, in a 4-a zi de proteste),si la manifestația din Mediaș (aprox.1500 de cetățeni) : _ Pe noi ne "manipulează" conștiința !"
?????? 2017-02-05
Cum apreciați totuși lecțiile oferite în mod "gratuit" de doamna Andreea Pora , amintind de vremuri cu "teme obligatorii" ?
?????? 2017-02-05
Cum comentați faptul că despre cei de la PSD s-ar putea spune că, le-ar fi oferit celor din stradă "ocazia", să "procedeze īn același sens" ? Ziceați într-o vreme și despre "manipularea conștiințelor" ? Ați întâlnit astfel de "studii" la filozofii citiți ?
Vicentio B. 2017-02-05
“Constiinta este punctul de gravitate al individui” (Mihail Eminescu),

iar in viziunea lui Vincent van Gogh: “Constiinta este busola omului”. Dar, se pare ca dl. Liiceanu, la scrierea articolului, era mai apropiat de Nicolae Titulescu (citat): “Cand porunceste constiinta oamenii onesti procedeaza intodeauna in acelasi sens”.
CERT este ca, DACA anumite – PRECISE – capete din Romania, printre care, in opinia mea, dl. Liiceanu, erau cu constiinta NEINPACATA, fata de ce se intampla NECONSTITUTIONAL, NU se ajungea la situatia de AZI, in care Romania sa fie guvernata de o CLICA, de COMPLET LIPSITI de constiinta, a caror BUSOLA este “manus manum lavat” !

RECUNOSC deschis faptul verificabile, si anume ca, ar fi fost terbil de bine, DACA dl. Liiceanu, si NU numai domnia sa, ar fi CONSTIENTIZAT substanta si anume ca, ceea ce ar TREBUI sa “GUVERNEZE” in Romania, ar TREBUI sa fie - EXCLUSIV - Ordinea Constitutionala, recte (in cazul de fata)

Art. 40, alin. (2) "Partidele sau organizaţiile care, prin scopurile ori prin activitatea lor, militează impotriva pluralismului politic, a principiilor statului de drept ori a suveranităţii, a integrităţii sau a independenţei României sunt neconstituţionale”.

In acest context, DACA ar exista o reala CONSTIINTA NATIONALA, s-ar realiza existenta numeroaselor ARGUMENTE, reper dec.’89 - 31. Ianiarie 2017, adica, ceea ce a provocat masivele proteste stradale din Romania, remarcile critice ale UE, etc., care conduc spre realitatea si anume ca, acest “L’Etat c’est moi” (Livia Dragnea) este Presedintele (PENAL) a unui partid NECONSTITUTIONAL.

Este indiscutabil ca, ceea ce numim CONSTIINTA, se refera la “fenomenul mintal datorita caruia o persoana cunoaste ceea ce este in jurul ei și în sinele ei, și aceasta cunoaștere are loc deodata ce ea aparține existenței sale. Conștiința apare în același timp ca un aport de informație și ca ceva “TRAIT” propriu si original, legat de coordonatele imediate ale existenței, timp si durata, spatiu și orientare, continuitate a “ EU-lui “;

Contextual, mi se pare LIPSIT DE CONSTIINTA, ca sa NU spun IMPOSTURA 100 % , cu privire la cel cu nickname ALFA – numeric “MIHAI 2”, care si AICI isi etaleaza “puncul de gravitate”, DUPA ce anterior, tot pe acest SITE, l-a atacat realmente CALOMNIATOR/DELICTUAL pe dl. Liiceanu (citez) “De ce publici spioni rusi filozofule !” . Imprejurarile sunt conoscute, si se repeta !

Inca o dovada publica a faptului ca, cei numiti generic “acoperiti” , detin anumite portiuni „descoperite“, desi notiunea de “ conștiință” este derivat din termenul latin “ con scientia” care inseamna “cunoastere” !
CHARLIE 2017-02-05
Precum zicea si Caragiale : O societate fara pritipuri, carevasazica nu le are. Asa e si cu constiinta. Du-te si caut-o la PSD!!!!
bogdan 2017-02-04
n-au invatat nimic in 36 de ani fostii comunisti, nomenclaturisti si alte fete sus-puse! exact aceleasi instincte, doar ca s-a mai schimbat societatea si lumea si nu le mai merge chiar asa!
?????? 2017-02-04
Considerați ca domnul Victor Pițurcă ar putea antrena mai bine dacă v-ar citi opera filozofică ?
Cum ați putea explica din punct de vedere fenomenologic prestațiile domnului Cristian Gog , mentalist ?
?????? 2017-02-04
Oare cum de nu fu publicat și celălalt comentariu ?
Considerați cà o deplasare spre vest a politicii și a societății a "promovat" și o deplasare spre est a ceea ce au "promovat""mogulii" , pe un o "structură" a "baronilor locali" ? O "vastă" "extensie" ?
ronea 2017-02-04
Problema este ca aceasta constiinta te manipuleaza doar daca este prezenta. Ce facem cu cei care nu o au?
MIHAI 2 2017-02-04
Am vazut ca uneori , destul de des, aproape tot timpul , demonstrantii executa un fel de dans, de calush , pe versurile CINE NU SARE - NU VREA SCHIMBARE ! Marturisesc ca aceste versuri mi se par inepte si ca participarea la respectivul ritual gregar rezoneaza putin spre deloc cu ideea unei consstiinte treze. Oricum propria mea CONSTIINTZA ma va impiedica intotdeauna sa practic acel dans obsedant, care in trecut a insotit si alte evenimente similare mai mult sau mai putin colective. Cred ca aceeasi CONSTIINTA ar trebui sa ne manipuleze din interior si sa nu primi cu comoditate ideea ca o multime de zeci si sute de mii de oameni ...Am mai vazut dinastea la Cenaclul Flacara si , pe Discovery , in filmele documentare despre prestatiile nazistilor.
?????? 2017-02-04
Cum comentați totuși despre faptul că priviți "evenimentele" oarecum precum domnul Victor Piurcă, atunci când se pronuna despre reacițile suporterilor la meciurile jucate la echipele antrenate de dumnealui ?
Florin 2017-02-04
Dragnea et co. nu sunt romani, nu sunt oameni, punct. De aceea nu au constiinta.
Joaquin Murieta 2017-02-03
Capul lui Motoc ( Dragnea ) vrem spune "lynch mobul" nazist din piata. O.K. il veti avea domnule Liicenu, Iohannis il va taia si vi-l va aduce dumneavoastra pe o farfurie de argint. Sunteti multumit ? Va veti opri din ucis dupa assasinarea lui Dragnea ? Probabil ca nu veti contina sa ucideti PSD si ALDE si cand aia vor fi toti morti ii asteapta streangul si pe moderatii de dreapta. Ati creat o situatie in Romania in care democratia nu mai e posibila. Cine poate trebue neaparat sa-si ucida adversarii sau sa fie ucis de ei.
Ceaușist de Dreapta 2017-02-05
Auzi mă Mu(r)ieta, da' ai vărsat și tu vo lacrimă la mormântul lui Ceaușescu, ca vorba aia v-adunati acolo în fiecare an pe 26 ianuarie. I-ai citit și tu măcar vreo poezie acolo?
profeția 2017-02-03
Revoluția care a început în noaptea de 31 ianuarie 1 februarie 2017 va reinstaura în final MONARHIA
alexleonte 2017-02-03
Preabunule Liiceanu
Indraznesc sa fac o observatie critica la presupunerea dumneavoastra tacita ca personajul Liviu Nicolae Dragnea v-ar putea fi partener de dialog.Tipul este un monstru,mai crud decat Dzerjinski,mai incult decat Ceausescu.dar mai perfid decat Fouche.Nu va mai osteniti,oricum il va matura curand istoria,alaturi de sceleratul Cristoiu,infometat de glorie desarta..
Mircea Ordean 2017-02-03
Păcatele mele!

Dl Liiceanu bate cîmpii, nu se joacă...
Cu interesul de rigoare, se înțelege.
Total 21 comments.
Recomandari
19789
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22