Tariceanu, de acord cu abrogarea OUG: Trebuie sa discutam cu societatea, Romania e in blocaj

Iulia Mincu | 04.02.2017

Liderul ALDE e de acord cu abrogarea ordonantei de urgenta care modifica CP si spune ca e nevoie de o discutie cu tot spectrul politic si segmente largi ale societatii

Pe aceeași temă

 

 

Reactia vine  dupa ce Liviu Dragnea a spus ca se gindeste la abrogare. La aceasta ora are loc o intilnire intre Dragnea, Grindeanu si Tariceanu.

 

”Eventuala adoptare a deciziei de abrogare a ordonanței ne va permite să avem o discuție serioasă cu segmente largi ale societății și cu întreg spectrul politic despre cum ne construim viitorul ca țară.

România se află într-un blocaj grav din cauza abuzului de putere al anumitor instituții și autorități și va fi nevoie de o abordare lucidă și nepartizană pentru a găsi o rezolvare la această problemă.

De aceea voi propune de îndată tuturor celor interesați, partide, reprezentanți ai societății civile, mediul economic să ne așezăm la aceeași masă”, scrie Tariceanu pe facebook..

 

Intr-o declaratie pentru DCNews, Dragnea  a spus ca ia in calcul o eventuala retragere a ordonanţelor din cauza protestele din stradă.

 

Pot spune că membrii și simpatizanții PSD nu mai pot fi ținuți în frâu, oamenii vor să iasă în stradă  pentru a-și exprima dezaprobarea profundă față de mișcarea de inspirație soroșistă la care asistăm. Partidul se organizează singur. Simt că nu voi mai putea să țin în frâu, de la centru, presiunea din organizațiile din țară, care pot aduce în stradă, la București, aproape un milion de oameni. Ca urmare, am decis să mă întâlnesc cu partenerii de coaliție și cu premierul pentru a le propune o soluție de ieșire din impas. Oameni responsabili fiind, nu putem asista la sfărâmarea României din cauza iresponsabilității președintelui Iohannis.

 

Votanții PSD sunt extrem de nervoși, fiind conștienți de valoarea votului lor și pentru că suntem împiedicați să punem în practică programul propus. O altă sursă de enervare este punerea în circulație de zvonuri potrivit cărora premierul va fi chemat la anchetă. O să propun o soluție de stingere a conflictului pe care sper s-o accepte premierul în legătură cu OUG. Eventual se poate vorbi chiar de abrogarea OUG, dacă premierul acceptă. Cu speranța că acest lucru îi va convinge și pe membrii și simpatizanții noștri să nu iasă în stradă, escaladând tensiunile.

 

Nu vreau să existe în conflict români contra români și să se rupă România în două. Pentru că nu se mai poate discuta cu argumente raționale, ci ne confruntăm cu o mașină de dezinformare incredibilă în timp ce România are nevoie de liniște și stabilitate pentru a putea înainta spre prosperitate, dezvoltare și democrație, conform DCNews.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22