După ce ruşii au sesizat că Tăriceanu sugerează îndepărtarea de UE, el se leapădă de Romexit

E.b. | 08.02.2017

Călin Popescu-Tăriceanu, președintele Senatului, susține că declarațiile pe care le-a dat în cadrul unor emisiuni televizate au fost ''răstălmăcite și utilizate ca propagandă'' și respinge ''manipulările'' care au apărut în anumite publicații că a făcut aluzii şi ar susține un Romexit.

Pe aceeași temă

 

 
 Vreau să resping manipulările care au apărut în anumite publicaţii că aş susţine un Romexit.

Vă spun ce susţin: să fim un membru respectat, fără un MCV cu o ţintă mobilă, regulile care se aplică cetăţenilor europeni pe piaţa muncii să se aplice şi cetăţenilor români, să ne putem aloca resursele pentru dezvoltare în funcţie de interesele proprii, să nu fim consideraţi ca piaţă de desfacere şi furnizori de mână de lucru ieftină, companiile străine să aibă un comportament fiscal onest, ș.a.m.d. E prea mult?

Vă las să judecaţi, scrie Călin Popescu-Tăriceanu pe pagina sa de Facebook.


Eu nu pot accepta să fim trataţi ca o ţară de mâna a doua.


Ce am spus în cadrul intervenţiilor televizate a fost că: Acum am înţeles mai bine de ce Marea Britanie a ajuns la situaţia de a alege Brexit-ul: pentru că şi-au dat seama că deciziile cele mai importante în loc să fie luate în parlamentul britanic sunt luate la Bruxelles de funcţionari europeni care nu au nicio legitimitate. Şi britanicii, care sunt un popor cu istorie, cu demnitate, curaj, care au luptat în războaie, au clădit un imperiu mondial, au acest comportament de orgoliu şi până la urmă de responsabilitate a propriului lor destin şi au luat această decizie pe care noi nu putem în fond nici să o criticăm, nici să o aprobăm. Este problema lor, putem numai să o analizăm.

 

Am făcut această analiză prin prisma acestui fapt, şi anume că îşi cunosc interesul naţional.
Sunt convins că şi România îşi are propriile interese naţionale şi este o ţară suverană. Vreau ca celelalte ţări membre UE să ne respecte pentru că şi noi îi respectăm.

 

Cu regret am constatat că declaraţiile pe care le-am acordat în cadrul unor emisiuni televizate au fost răstălmăcite şi utilizate într-o propagandă care nu are alt scop decât acela de a crea instabilitate şi tensiune, scrieTăriceanu pe Facebook.

 

**************************

 

Sputnik News, considerat de Occident una dintre cele mai importante arme de propagandă a Moscovei, a publicat in editia in limba romana din Republica Moldova un articol intitulat "Preşedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, saluta Brexit şi face aluzii la un posibil Romexit". 

 

 

Fragmente din articolul publicat de Sputnik News:

 

- Invitat într-o emisiune tv, preşedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu a expus câteva idei care vor da naştere unor vii dezbateri zilele viitoare - nu numai în România, ci şi în UE. Preşedintele Senatului a mărturisit o mare dezamăgire fata de UE, mai precis fata de regimul la care UE supune România. El a numit BREXIT "o decizie de curaj a britanicilor".

 

-"Mă întreb dacă nu cumva britanicii au făcut bine ieșind din UE, a spus Tăriceanu. Știți de ce au ieșit — pentru că ajunseseră să nu-și mai conducă singuri țara". Am fost premierul care a condus la introdus țara în UE — am momente în care mă gândesc dacă ne-am imaginat că vom ajunge vreodată aici". 

 

-Tariceanu este de părere că forţele oculte au ajuns să conducă România nu forţele democratice. Care sunt forţele oculte? "Sunt oculte pentru că nu sunt vizibile", a răspuns fostul premier, dând ca exemplu "liste secrete" ale SRI şi DNA "cu cine să fie ascultat, anchetat".

 

-Fortele oculte sunt prezente şi la manifestaţiile actuale. "90% dintre participanţi sunt oameni de bună credinţă - dar sunt cei care deturnează atenţia de la probleme grave.

 

-Exista interesul de a se destabiliza România? Sigur, răspunde Tariceanu, iar acest interes nu îl are numai Rusia, ci şi tari din UE.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22