Tăriceanu sesizează Curtea Constituțională împotriva anchetei DNA pe Ordonanța 13

Dora Vulcan | 08.02.2017

Calin Popescu Tariceanu a anuntat miercuri ca va sesiza Curtea Constitutionala pe motiv că ar exista un conflict juridic intre Guvern si Ministerul Public pentru că DNA a deschis un dosar pentru a investiga cum a fost emisă și aprobată Ordonanta 13.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

Calin Popescu Tariceanu cere ca prin decizia pe care Curtea o va pronunta sa se deblocheze conflictul, pentru ca  "organele de urmarire penala să nu mai poată ancheta oportunitatea elaborarii actelor normative", se arata intr-un comunicat remis de Senat.

 

 

In sesizarea adresata CCR, Calin Popescu Tariceanu spune ca demersul DNA, "constand in anchetarea circumstantelor in care a fost elaborat proiectul de ordonanta de urgenta al Guvernului referitor la modificarea si completarea Codului penal, respectiv a Codului de procedura penala" a creat "blocaje institutionale".

 

 

Presedintele Senatului subliniaza in sesizare ca politica penala a statului roman "se afla in competenta exclusiva a Parlamentului si a Guvernului", iar alte autoritati publice, inclusiv autoritatea judecatoreasca, "pot exprima puncte de vedere in aceasta materie, pot si trebuie sa fie consultate, dar nu pot avea putere de interferenta, de amestec discretionar, inclusiv de urmarire penala, nici a structurilor Parlamentului, nici a structurilor Guvernului".

 

 

"Presedintele Senatului considera ca, procedand la anchetarea oportunitatii, circumstantelor si imprejurarilor elaborarii proiectului de act normativ, reprezentantii Ministerului Public au uzurpat unele dintre competentele Guvernului, prin Ministerul de Justitie", se mai arata in comunicatul remis presei.

 

 

In dosarul deschis de DNA dupa sesizarea depusa de Initiativa Romania au fost audiati pana acum procurorii Constantin Sima si Oana Schmidt Haineala, fosti secretari de stat in Ministerul Justitiei pana saptamana trecuta, cand au fost revocati la solicitarea CSM.

 

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22