A 10-a zi:demisia lui Iordache nu oprește strada.5000 de oameni la Guvern.Zi de zi aici vom fi!

Dora Vulcan | 09.02.2017

În ciuda demisiei lui Florin Iordache de la conducerea Justiției, oamenii au continuat să iasă în stradă, în București și-n țară. ”Zi de zi, aici vom fi!”, scandează protestatarii în fața Guvernului. Oamenii consideră că demisia acestuia nu schimbă cu nimic lucrurile și că ordonanța cu care a inflamat o țară întreagă, prin tentativa de a-i face scăpați pe penalii de lux, este, în aceeași măsură responsabilitatea premierului, a Guvernului și a PSD, mai ales după ce au apărut informații despre faptul că în laboratoarele PSD s-a pus la care întreaga afacere cu două luni înainte de alegeri.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LIVE, PIAȚA VICTORIEI, 9 FEBRUARIE, ZIUA A ZECEA

 

22:35 - In Piata Victoriei, mai sunt cateva zeci de protestatari.

 

 

 

22:28 - Labirintul: ”Ajută-l pe Dragnea să ajungă la pușcărie”

 

 

 

 

 

22:16 - "Bre, nea Liviu, Guvernul n-a fost votat, PSD-ul da, deci sa plece guvernul si sa numeasca PSD-ul alt Guvern. Nu suntem toti prosti, n-ai inteles asta?", este transpunerea pe un banner improvizat a unui mesaj de pe Facebook.

 

 

 

22:15 - Protestatarii de la Guvern au cantat imnul si in aceasta seara.

 

 

22:10 - "Romania, trezeste-te", striga protestatarii din Piata Victoriei. Unii dintre ei au inceput sa plece.

 

22:08 - Si la Blaj cateva persoane au protestat cu afise in mana pe care scria "DNA, suntem de partea ta!" si "Respect pentru statul de drept".

 

22:05 - 1.000 de protestatari de la Sibiu au marsaluit pe strazile orasului.

 

22:03 - "E prea bine-n închisoare/V-as trimite in spitale", este mesajul de pe pancarta unui protestatar.

 

21:51 - "Te lepezi de Dragnea?", striga un tanar din Piata Victoriei la portavoce, iar multimea raspunde: "Ma lepad", transmite ziare.com.

 

21:49 - "Jos Tariceanu, Dragnea si Videanu!" si "Rezistam", mai striga protestatarii din Bucuresti.

 

21:46 - "Demisia", "Nu cedam, nu capitulam" si "Cine nu sare are dosare", scandeaza oamenii din fata Guvernului.

 

21:37 - "Dragnea, nu uita! Asteptam si cartea ta!", striga oamenii din Piata Victoriei, transmite ziare.com

 

21:36 - 5.000 de oameni protesteaza in fata Guvernului, transmite ziare.com

 

21:14 - Si la Londra au protestat romanii in aceasta seara. "Nu cedam, nu capitulam!”

 

21:13 - "Ne pasa, ne pasa de fratii de acasa" si "Iordache, fa-ne un bine. Ia-l si pe Dragnea cu tine!", au scandat protestatarii de la Paris.

21:09 - In semn de solidaritate, zece persoane au protestat si la Tulcea. Protestatarii au purtat la brat banderole cu tricolorul Romaniei si au stat aproape o ora in fata statuii lui Mircea cel Batran, ransmite Agerpres.

 

21:08 - 50 de persoane au iesit sa protesteze si in Piata Unirii din Oradea, potrivit Agerpres.

 

21:07 - La Cluj Napoca, 1.000 de persoane au iesit in strada joi seara. Tot 1.000 de oameni au protestat si la Sibiu, anunta Agerpres.

 

21:05 - Protestul de la Guvern continua. "M-am odihnit. Am revenit. # rezist", scrie pe pancarta unui protestatar.

 

 

20:49 - Una din trăsăturile acestui protest: generozitatea, grija de semeni. Ceai și biscuți pe gratis pentru protestarii din Piața Victoriei. 

 

 

 

20:47 - Câteva sute în Piața Sfatului din Brașov.

 

20:28 - La Guvern se striga in continuare "Demisia" si "PSD, ciuma rosie".

 

20.00 - Oamenii încep să vină în număr din ce în ce mai mare, de la toate gurile de metrou de la Piața Victoriei, transmite corespondentul Digi 24. La acest moment sunt cca 3000 de oameni deja.

 

 19:15 - "Zi de zi, aici vom fi! Zi de zi, aici vom fi", scandeaza protestatarii din fata Guvernului.

 

19:06 - "Demisia! Demisia! Demisia!", scandeaza la unison protestatarii din Piata Victoriei, care au iesit in numar mare in ciuda gerului.

 

19:04 - Si la Galati oamenii au iesit in strada sa protesteze fata de Guvernul Grindeanu.

 

 

18:37 - "Noaptea, ca hotii! Noaptea, ca hotii! Noaptea, ca hotii!", scandeaza protestatarii din fata Guvernului.

 

18:33 - Este protest la aceasta ora si in fata Prefecturii Constanta, unde se cere demisia Guvernului Grindeanu, transmite Ziua de Constanta.

 

 

18:21 - "Demisia! Demisia! Demisia!", scandeaza oamenii din fata Guvernului.

 

18:20 - "Indrazneste sa crezi. Noi suntem generatia care o sa va schimbe", este mesajul de pe o pancarta din Piata Victoriei.

 

18:15 - Sute de persoane s-au adunat deja la protestul din Piata Victoriei. Ca in fiecare seara, unii dintre oameni au venit cu steaguri in mana si nu numai ale Romaniei, ci si ale SUA, Canada sau ale Uniunii Europene.

 

 

 17:59 - Oamenii incep sa vina in numar mai mare in Piata Victoriei.

 

 

 

17:46 - "Suntem suparati ca ne tine in strada de o saptamana, pe noi aici, pe ceilalti in Piata Victoriei, si nu a iesit cu un mesaj de pace", a spus un protestatar de la Palatul Cotroceni, care le-a transmis lui Liviu Dragnea si Sorin Grindeanu sa li se alature pentru ca are multe mesaje sa le transmita, potrivit Romania TV.

 

17:38 - Pe una din pancartele purtate de protestatarii de la Palatul Cotroceni se poate citi "Nu vreau guvern de doi lei! Vreau Grindeanu la butoane, ca sa am bani de bomboane". Pe un alt afis scrie "Demisia", "Suspendare pentru instigare", transmite Agerpres.

 

17:22 - Si oamenii din Ramnicu Valcea se mobilizeaza pe Facebook pentru o noua zi de proteste.

 

 

17:19 - Numarul protestatarilor din Piata Victoriei incepe sa creasca pe masura ce programul de lucru se incheie.

 

 

 

17:17 - Maratonistul Andrei Rosu,  joi in fata Guvernului: "M-am antrenat sapte ani ca sa rezist pana plecati", a transmis acesta.

 

 

17:14 - La Pitesti sunt chemati in strada sustinatorii PSD si ALDE care considera ca cele doua partide trebuie sa nu mai fie conduse de Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu.

 

"Suntem siguri ca exista persoane in Pitesti care au votat PSD, dar sunt dezamagiti de faptul ca PSD este condus de un condamnat penal. La fel, exista oameni care au votat ALDE, dar le este rusine ca Tariceanu este presedintele Senatului. Acesti oameni care considera ca PSD trebuie sa renunte la Dragnea, iar ALDE la Tariceanu sunt chemati joi in Piata Vasile Milea", se arata pe pagina de Facebook a evenimentului "Pitesti - Sustin PSD-ul / ALDE fara Dragnea / Tariceanu".

 

 

17:11 - Pe retelele de socializare se organizeaza un flashmob pentru vineri dimineata la metroul din Bucuresti.

 

"Va propun sa ne intalnim la metrou de dimineata, vineri 10 februarie, undeva intre orelele 08:00-:08:30 in drumul catre munca si sa ne invioram cu o cantare din inima a Imnului National. Vrem sa trezim in oameni dorinta pentru o Romanie mai buna inca de dimineata", se arata pe pagina de Facebook a evenimentului "Ne desteptam cu Imnul Romaniei".

 

 

17:08 - Nici oamenii din Cluj Napoca nu renunta la protestele fata de Guvern si ies in strada, joi seara, de la ora 19:00, in Piata Unirii.

 

17:06 - De la ora 19:00 ies in strada pentru o manifestatie antiGuvern si cei din Baia Mare. Acestia se vor intalni in Piata Revolutiei.

 

16:55 - Se anunta proteste fata de Guvern si la Craiova. Oamenii se vor strange in Piata Mihai Viteazu, de la ora 18:00.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22