Semnatari ai apelului nationalist al Academiei cred ca demersul a fost folosit politic

E.b. | 12.02.2017

Semnatari ai unui recent apel, atribuit initial Academiei Romane, criticat pentru faptul ca, in pline proteste anticoruptie, preia propaganda PSD si are un puternic caracter nationalist, aduc o serie de clarificari.

Pe aceeași temă

 

 

"Cu parere de rau am constatat ca Apelul la care ne-am alaturat a fost preluat la nivel politic de o maniera partinitoare si ne delimitam, prin acest mesaj clarificator, de oricare demers care urmareste incadrarea preocuparilor noastre intr-o sfera sau alta de interese si asiguram publicul roman de intreaga noastra onestitate in apararea valorilor societatii romanesti", se arata intr-un mesaj semnat de 13 reprezentanti ai Academiei Romane.

 

Mesajul este semnat de: Acad. Marius Andruh, Acad. Dorel Banabic, Prof. Dorel Bucurescu, MC al Academiei Romane, Acad. Emil Burzo, Prof. Petre Frangopol, MO al Academiei Romane, Prof. Mihaela Hillebrand, MC al Academiei Romane, Prof. Voicu Lupei, MC al Academiei Romane, Prof. Dimitru Mihalache, MC al Academiei Romane, Prof. Dumitru Oancea, MC al Academiei Romane, Acad. Ioan-Iovit Popescu,  Acad. Marius Sala, Prof. Cristian Silevstru, MC al Academiei Romane si Acad. Nicolae-Victor Zamfir.


 

 

Mesajul integral transmis de cei 13 reprezentanti ai Academiei, conform HotNews.ro:

 

 

Vazand reactiile la Apelului la Identitate, Suveranitate si Unitate Nationala, initiat de catre unii dintre colegii nostri academicieni, semnatarii acestui mesaj dorim sa aducem unele clarificari.


Initiativa acestui Apel a aparut cu ceva timp in urma si a vizat un context cu totul distinct de cel al protestelor stradale si framantarilor sociale privind initiativele legislative ale noului Guvern.


Acesta a fost axat, in interpretarea noastra, pe un cadru social international si national deosebit de complex, in care Romania trebuie sa actioneze in mod coerent, in care pozitionarea in sfera geopolitica sa fie corelata unei politici interne de stabilitate, predictibilitate si coeziune, in care valorile nationale sa constituie premize si imbolduri in exprimarea noastra in plan international si in care cinstea si promovarea valorilor morale si nationale sa constituie preocupari prioritare.

 

In calitatea nostra de oameni de stiinta si de profesori care au contribuit la formarea de noi generatii de tineri specialisti, consideram ca o datorie fundamentala a noastra de a actiona ca acestia sa-si poata realiza planurile de viitor in propria lor tara.

 

Alaturarea noastra acestui Apel a avut in vedere exclusiv transmiterea la nivel social a faptului ca, urmand traditiile Academiei Romane de la infiintarea ei, academicienii de azi sunt preocupati de soarta tarii si de apararea valorilor sale fundamentale, de protejarea elementului national, de intarirea statului de drept si a elementelor care contribuie la constructia si mentinerea acestuia.
 

 

Cu parere de rau am constatat ca Apelul la care ne-am alaturat a fost preluat la nivel politic de o maniera partinitoare si ne delimitam, prin acest mesaj clarificator, de oricare demers care urmareste incadrarea preocuparilor noastre intr-o sfera sau alta de interese si asiguram publicul roman de intreaga noastra onestitate in apararea valorilor societatii romanesti

 

 

Acad.  Marius Andruh
Acad.  Dorel Banabic
Prof. Dorel Bucurescu, MC al Academiei Romane
Acad.  Emil Burzo
Prof. Petre Frangopol, MO al Academiei Romane
Prof. Mihaela Hillebrand, MC al Academiei Romane
Prof. Voicu Lupei, MC al Academiei Romane
Prof. Dimitru Mihalache, MC al Academiei Romane
Prof. Dumitru Oancea, MC al Academiei Romane
Acad.  Ioan-Iovit Popescu
Acad. Marius Sala
Prof. Cristian Silevstru, MC al Academiei Romane
Acad. Nicolae-Victor Zamfir

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22