PSD se opune condiționării grațierii de recuperarea prejudiciului în termen de un an

Vlad Toma | 15.02.2017

Proiectul de lege privind grațierea este dezbatut in aceste zile in Parlamentul Romaniei, in Comisia juridica a Senatului, in urma scandalului rezultat pe aceasta tema acum cateva saptamani, cand Guvernul Grindeanu lua in calcul sa aprobe o ordonanta de urgenta pe aceasta tema.

Pe aceeași temă

 

In cele din urma, Guvernul a luat decizia de a adopta prin ordonanta de urgenta doar modificarile legate de codurile penale – OUG 13 – decizand ca schimbarile legate de gratiere sa fie trimise Parlamentului pentru a fi dezbatute ca proiect de lege.

 

Șerban Nicolae,  președintele Comisiei juridice din Senat, a cerut ieri sa se renunte la condiționarea gratierii de termenul de un an in care sa fie recuperate prejudiciile.

 

 „Nu înţeleg de ce se vorbeşte de acea dispoziţie de recuperare a prejudiciului. Este exagerată şi pune sub semnul întrebării semnificaţia gestului de clemenţă”, a declarat Nicolae, citat de Digi 24.

 

Senatorul PSD considera ca articol care conditioneaza recuperarea prejudiciului in termen de un an trebuie modificat: 

 

Conform sursei citate, proiectul de lege al Guvernului Grindeanu, la art. 4 alin. 1 și 2 prevede: „Grațierea prevăzută la art. 1-2 este condiționată de achitarea, în termen de 1 an de la condamnarea definitivă sau, după caz, de la punerea în libertate, a despăgubirilor la care persoana condamnată a fost obligată prin hotărâre judecătorească definitivă. Nerespectarea condiției (...) atrage revocarea grațierii, pedeapsa stabilită sau restul rămas neexecutat urmând să se execute în regim de detenție”.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22