Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDFPozitie fata de afirmatiile dnei judecator Camelia Bogdan in Revista 22
2017-02-15
4

Buna ziua,


Dna Judecator Camelia Bogdan, careia nu ii contestam in vreun fel autoritatea, reputatia sau experienta, a facut in ultima perioada o serie de afirmatii cu referire la Banca Comerciala Romana cu totul nejustificate, pentru care am fost nevoiti sa luam pozitie publica dar si sa sesizam Consiliul Superior al Magistraturii.Avand in vedere perpetuarea acestor declaratii, inclusiv in cadrul articolului publicat de cate Revista 22 (http://revista22.ro/70260393/ la-noi-se-dorete-ca- infractorii-s-rmn-cu-banii- neatini.html) suntem nevoiti sa va transmitem punctul de vedere de mai jos, pentru a clarifica situatia in fapt si a preveni prejudicierea nejustificata a imaginii Bancii Comerciale Romane. Pornind de la premisa ca intentia colectivului redactional nu a fost aceea de a prejudicia in vreun fel imaginea Bancii Comerciale Romane, reclamam foarte ferm faptul ca afirmatiile Dnei Judecator Camelia Bogdan sunt nejustificate si complet inexplicabile (exceptand poate doar paradigma teoriei conspiratiei daca este sa consideram ipotezele dnei judecator public exprimate conform carora BCR ar falsifica dosare de credite pentru a-l ajuta pe printul Albert de Monaco sa investeasca bani negri in Romania ... ?!? ... sic!...) si solicitam pe cale de consecinta sa completati interviul prin publicarea unei note redactionale privitoare la dreptul la replica transmis de catre banca ca urmare a declaratiilor Dnei judecator, dupa cum urmeaza:


”Ipoteza spalarii de bani este cu totul falsa, dar mai mult decat atat, este complet inexplicabila – mai direct spus: este o inventie nejustificata pentru oricine este familiarizat cu procedurile legale si financiare de acordare a unui credit. Acordarea unui astfel de credit este supusa unor reguli si proceduri specifice, care presupun analiza riscului financiar si documentarea legala in multiple instante interne ale bancii (la nivel local si international), o perioada indelungata de analiza si structurare tranzactiei si implicarea a zeci de specialisti. Orice alta ipoteza este incorecta.Suntem neplacut surprinsi de faptul ca decizia pronuntata intr-o speta conectata marginal cu dezvoltarea imobiliara Silver Mountain a dat nastere unor ipoteze false cu privire la BCR. Finantarea proiectului Silver Mountain a fost o tranzactie similara altor proiecte finantate in perioada respectiva de catre banci. Esecul proiectului a dus la asumarea de catre banca a unei pierderi din fondurile sale proprii, fiind nevoita sa inceapa procesul de recuperare. Gasim inacceptabila vehicularea fara diligenta a unor acuze false, care ignora in mod inexplicabil realitatile procedurale, legale si financiare referitoare la un astfel de credit. Subliniem ferm ca ipotezele si interpretarile vehiculate sunt eronate, iar banca isi va proteja reputatia de acuze false si orice alte acte de natura a-i aduce prejudicii patrimoniale."Paragraful pe care il reclamam, din cadrul interviului dnei judecator, este acesta:


Cazul BCR, în care ați confiscat de la Ioana Băsescu, dacă nu greșesc, niște sume destul de mari este pe o schemă asemănătoare?Eu am pledat pentru necesitatea recuperării produsului infracțiunii și în cauza BCR. Există suspiciunea rezonabilă că s-a lucrat clasic, ca la carte, în sensul că BCR a pretins că dă un împrumut unei societăți care era controlată din offshore-uri de către o persoană, în schimb banii nu proveneau de la BCR, ci tot de la împrumutat. La faliment, BCR s-a înscris cu întreaga creanță, pretinzând că ea a dat banii și i se cuvine investiția. Eu am cerut recuperarea banilor care au fost integrați în mod injust în circuitul financiar, inclusiv de la firmele al căror beneficiar este d-l Ghiță, de exemplu, de la Assesoft, dar și de la notarul care a legalizat contractele de adjudecare în favoarea BCR, respectiv de la d-na Ioana Băsescu.

Va multumim
Ionut Stanimir
Director Executiv
Directia de Comunicare
______________________________ __
BANCA COMERCIALA ROMANA
Calea Victoriei nr.15, Sector 3, cod postal 030023, Bucuresti
Tel: +40373510118 Mobil: +40730073901 Fax: +40213130117
www.bcr.ro

 

TAGS :
Comentarii
MIHAI 2 2017-02-16
Se invata prin anul 3 de facultate diferenta dintre LEGALIZARE si AUTENTIFICARE. Ioana Basescu a autentificat respecivele acte . E ca diferenta dintre ABROGARE si PROROGARE, dar acolo dl Nicusor Dan avea macar scuza ca e matematician, nu jurist de talie mondiala. *** Si mai socanta este sintagma IN SCHIMB....BCR a pretins ca da un imprumut unei societati...IN SCHIMB banii nu proveneau de la BCR....Corecta trebuia spus .... DAR IN REALITATE.. ...E o mutilare a limbii romane perfect echivalenta cu aia cu DECAT utilizat in locul lui DOAR..... decat ca acolo fiind Dragnea , publicitatea e mai intensa.
unu 2017-02-15
Ioi ce curajosi sunteti acum. Las ca vedem noi ce o sa mai ziceti dupa decizia ICCJ, presupunand ca aia chiar au interes sa mearga cum trebuie justitia in tara asta.
Ileana 2017-02-15
Cunoscind situatia din Romania unde nu exista domeniu in care sa nu se faca tot felul de mismasuri, tind sa dau crezare celor afirmate de d-na Camelia Bogdan. Si am tot respectul pentru aceasta doamna onesta si curajoasa. Daca ar fi aratat obedienta fata de factorul politic si ar fi dat hotariri la comanda azi s-ar fi bucurat numai de laude si promovari.
madalin 2017-02-16
onesta si curajoasa, dar se decredibilizeaza prin spete unde tematica ii depaseste competentele
Total 4 comments.
4580
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22