Autorul articolelor conspiraționiste anti-Soros, anti-proteste și promovat de Dughin, dibuit

Dora Vulcan | 15.02.2017

Modeste Schwartz, citat frecvent în ultimele zile de publicații online care susțin că protestele din România sunt rezultatul unei conspirații, este pseudonimul unui poet și antropolog de origine franceză care trăiește într-un sat de lângă Cluj-Napoca.

Pe aceeași temă

Săptămâna trecută, de pildă, Modeste Schwartz a semnat, pe site-ul Vișegrad Post, o "analiză" în limba franceză a protestelor din România. El susține, între altele, că numărul participanților a fost exagerat, iar Germania și George Soros se află în spatele protestelor – acesta din urmă prin finanțările pe care le acordă unor ONG-uri românești.

 

 

Semnatar al unor articole conspirationiste despre protestele din Romania, preluate de site-uri controversate precum Gandeste.org sau activenews.ro, Raoul Weiss, este poet si traducator de origine franceza. În vârstă de 42 de ani , el traieste in satul Mera de langa Cluj si scrie constant pentru site-ul Gandeste.org, specializat in teorii ale conspiratiei apropiate de tezele emise de ideologul rus Alexandr Dughin, scrie press.one.

 

 

 

Weiss a facut parte dintr-un grup de intelectuali de stanga care se adunau in jurul filosofului si eseistului Francois Breda la cafeneaua literara Insomnia din Cluj-Napoca, mai scrie PressOne, despre cel care face agenda pentru sute de mii de internauti romani care-i consuma zilnic alegațiile conspirationiste.

 

Weiss a avut legaturi puternice si Claude Karnoouh, unul dintre idologii gruparii de stanga din Cluj. Astfel, Weiss aparea in 2012 apare ca unul dintre cei trei directori ai unei mici edituri pariziene, Le Present Litteraire, alaturi de Claude Karnoouh si de Claudiu Gaiu.

 

Articolul de pe pressone.ro, AICI

alte artciole despre Weiss și AICI

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22