Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Autorul articolelor conspiraționiste anti-Soros, anti-proteste și promovat de Dughin, dibuit
Dora Vulcan - - - -
2017-02-15
Actualitate Interna
2

Modeste Schwartz, citat frecvent în ultimele zile de publicații online care susțin că protestele din România sunt rezultatul unei conspirații, este pseudonimul unui poet și antropolog de origine franceză care trăiește într-un sat de lângă Cluj-Napoca.

Săptămâna trecută, de pildă, Modeste Schwartz a semnat, pe site-ul Vișegrad Post, o "analiză" în limba franceză a protestelor din România. El susține, între altele, că numărul participanților a fost exagerat, iar Germania și George Soros se află în spatele protestelor – acesta din urmă prin finanțările pe care le acordă unor ONG-uri românești.

 

 

Semnatar al unor articole conspirationiste despre protestele din Romania, preluate de site-uri controversate precum Gandeste.org sau activenews.ro, Raoul Weiss, este poet si traducator de origine franceza. În vârstă de 42 de ani , el traieste in satul Mera de langa Cluj si scrie constant pentru site-ul Gandeste.org, specializat in teorii ale conspiratiei apropiate de tezele emise de ideologul rus Alexandr Dughin, scrie press.one.

 

 

 

Weiss a facut parte dintr-un grup de intelectuali de stanga care se adunau in jurul filosofului si eseistului Francois Breda la cafeneaua literara Insomnia din Cluj-Napoca, mai scrie PressOne, despre cel care face agenda pentru sute de mii de internauti romani care-i consuma zilnic alegațiile conspirationiste.

 

Weiss a avut legaturi puternice si Claude Karnoouh, unul dintre idologii gruparii de stanga din Cluj. Astfel, Weiss aparea in 2012 apare ca unul dintre cei trei directori ai unei mici edituri pariziene, Le Present Litteraire, alaturi de Claude Karnoouh si de Claudiu Gaiu.

 

Articolul de pe pressone.ro, AICI

alte artciole despre Weiss și AICI

TAGS : media manipulare conspiratii dughin prorus raoul weiss
Comentarii
Florin 2017-02-15
Weiss... Hmm... Numele asta imi spune ceva...
quadereagitur 2017-02-15
Je crois, cher Monsieur Noir & Blanc, que vous devriez tout vendre et rentrer chez vous au plus vite.
Total 2 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
10022
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22