Turcan: Ordonantele 6 si 9, prim pas al PSD spre folosirea discretionara a bugetului tarii

Vlad Toma | 16.02.2017

Raluca Turcan, presedintele PNL, cere majoritatii PSD/ALDE sa dezbata in procedura de urgenta si sa respinga doua ordonante legate de economie ale guvernului Grindeanu, 6 si 9, considerand ca acesta sunt “două formule de legalizare a furtului acoperit de acte.”

Pe aceeași temă

 

După ”foiletonul” ordonanței 13, există și 2 ordonanțe economice prin care se permite devalizarea banilor publici în favoarea, bineînțeles, a clientelei politice PSD-ALDE. Dacă ordonanța 13 modifica legile penale, există 2 ordonanțe, 6 și 9 prin care se ”umblă” la buzunarul statului. La banii alocați de la buget,” afirma Turcan.

 

Ea precizeaza ca ordonanta 6 „transformă Ministerul Dezvoltării într-un mamut care va administra aproximativ 30 de miliarde de lei după voia ministrului Shhaideh. Adică, după voia președintelui Camerei Deputaților Liviu Dragnea. Prin Ministerul Dezvoltării Regionale, autoritățile locale pot lua credite de angajament în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală într-un mod strict arbitrar, într-un mod care depinde doar de voia ministrului dezvoltării regionale, adică a domnului Liviu Dragnea. În felul acesta se creează un buget paralel față de bugetul care a fost votat în Parlament. Prin acest buget paralel se acoperă interesele clientelei politice PSD-ALDE și, în același timp, se introduce o discriminare între autoritățile publice locale, între cele favorizate de PSD-ALDE și cele defavorizate.”

 

Sefa PNL considera ca acest mod de administrare a finantelor tarii va duce la folosirea discretionara a finantelor tarii de catre PSD.

 

Ordonanța 6/2017 este completată de OUG 9 care elimină din Legea Finanțelor Publice limitele creditelor de angajament și interdicția de a schimba destinația banilor. Adică se elimină răspunderea penală în privința abuzului în cheltuirea bugetelor publice locale,” mai afirma presedinta PNL, precizand ca „Guvernul Grindeanu i-a asigurat lui Liviu Dragnea nu doar albirea dosarului, ci și huzurul pe banul public și folosirea bugetului statului în scopul clientelei politice.”

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22