Ministrul german al Apararii: Statele europene isi vor indeplini obligatiile fata de NATO

Vlad Toma | 16.02.2017

Ursula von der Leyen, ministrul german al Apararii, a declarat ca statele europene membre NATO vor investi mai mult in Alianță în anii următori, raspunzand astfel declaratiilor secretarului american al Apararii, Mattis, care a afirmat ca SUA ar putea revizui angajamentele sale în cadrul NATO daca state membre nu vor contribui mai mult la apărarea comună.

Pe aceeași temă

 

Ministrul german al Apararii a afirmat ca intelege solicitarea SUA si a precizat ca aliatii europeni isi vor indeplini obligatiile in anii urmatori, transmite Reuters.

 

Ursula von der Leyen a mai declarat ca europenii si germanii trebuie sa investeasca mai mult in propria lor securitate deoarece nu este corect ca SUA sa contribuie de doua ori mai mult la NATO decat toate tarile europene la un loc.

 

James Mattis, secretarul american al Apararii a declarat ieri ca "America îşi va respecta responsabilităţile insa, daca naţiunile dumneavoastră nu vor să vadă America temperând angajamentele în cadrul Alianţei Nord-Atlantice, fiecare dintre capitale trebuie să arate propria susţinere pentru apărarea noastră comună".

 

Mattis avea in vedere contributia de 2% din PIB pentru Aparare care ar trebui facuta de toate statele membre ale Aliantei. In prezent doar 5 state au alocat 2% din PIB pentru Aparare: Statele Unite, Marea Britanie, Estonia, Polonia si Grecia.

 

Donald Trump, noul presedinte al SUA, a criticat in permanenta in campania electorala faptul ca statele membre NATO nu contribuie cat ar trebui la bugetul Aliantei.

 

Trump a declarat, tot in campania sa electorala, ca SUA nu ii va apara pe aliatii NATO decat dupa ce va verifica contributiile acestora pentru Alianta. Aliatii vor trebui sa suporte costurile apararii, a spus Trump, anuntand ca va anula tratatele pe care le considera nefavorabile si va redefini ceea ce inseamna a fi un partener al SUA.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22