Ancheta asupra părinţilor care şi-au dus copiii la protestele anti-corupţie, nejustificată

E.b. | 16.02.2017

Protecţia Copilului a pus sub lupă părinţii care au venit cu cei mici la proteste. Ancheta este însă lipsită de sens, atrag atenţia specialiştii care spun că autorităţile statului ar trebui să se ocupe de cazurile copiilor puşi să cerşească sau care sunt trimişi cu forţa la muncă.

Pe aceeași temă

 

 

 

În protestele împotriva Guvernului se implică de câteva zile şi Protecţia Copilului. După ce ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a afirmat că protestatarii care au venit cu copii la miting ar trebui să realizeze că sunt „iresponsabili“, pentru că îi duc într-o „zonă de război“, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Copilului (ANPC) s-a simţit obligată să demareze o anchetă pentru a stabili în ce măsură părinţii şi-au folosit copiii pentru interesul propriu sau i-au pus în pericol, screie adevarul.ro

 

Asta la câteva zile după ce preşedintele Klaus Iohannis i-a felicitat pe părinţii care şi-au dus copiii la mitinguri pentru spiritul civic

 

Sârguincioşi, funcţionarii de la ANPC au început să strângă date din teritoriu, adică din oraşele unde oamenii au ieşit în stradă, invocând sesizări pe care le-ar fi primit de la diverse persoane.

 

Sociologul Alfred Bulai spune că e imposibil să stabileşti dacă părinţii şi-au pus copiii în pericol sau dacă i-au folosit în interesul lor propriu. „Dacă îţi trimiţi copilul să cumpere pâine, unii pot spune că l-ai folosit pentru interesul propriu. O manifestare publică nu e ilegală. Părinţii pot spune că îi învaţă pe copii să fie aproape de nişte norme sociale. Problema este cum calculezi dacă îl pui în pericol. Dacă ieşi cu copilul în parc şi vine un tâmpit cu bicicleta şi dă peste copil, nu înseamnă că l-ai pus în pericol? E foarte greu de spus unde este zona fără pericol. Ce faci la ţară unde copiii sunt duşi la muncă fie că vor, fie că nu vor? Acum trebuie să incriminezi o naţie întreagă... Nu plecăm de la ideea că toţi părinţii sunt nişte infractori şi vor răul copiilor“, afirmă Alfred Bulai, conform adevarul.ro.

 
CITESTE TOT ARTICOLUL

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22