Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Şeful DIICOT: Absolut necesară colaborarea între procurori şi serviciile de informaţii
E.B. - - - -
2017-02-17
Actualitate Interna
0

Procurorul șef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a declarat joi că procurorii nu își pot duce la bun sfârșit activitatea de combatere a criminalității organizate fără serviciile de informații, arătând că nu trebuie să avem "complexe" sau "emoții" în a vorbi despre cooperarea cu aceste servicii.

 

 

 

"Cooperarea interinstituțională este cea mai importantă. Nu putem duce la bun sfârșit activitatea pe care legea ne-o impune să o avem. Eu cred că nu ne putem duce la bun sfârșit activitatea de combatere a criminalității organizate fără structurile specializate în culegerea și prelucrarea informațiilor. Pentru că un produs bun de intelligence poate în cele din urmă să creeze o anchetă penala foarte bună", susţine Daniel Horodniceanu, procurorul şef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT).

 

 

 

 

"Nu trebuie să avem complexe"

 

 

 

"De asemenea, în ceea ce privește analiza națională de riscuri și amenințări, cursurile de intelligence sunt extraordinar de importante pentru că pe această analiză să putem crea strategia națională de combatere a criminalității organizate. Nu trebuie să avem complexe în a vorbi despre serviciile de culegere de informații, nu trebuie să avem emoții. Trebuie doar să avem o supraveghere foarte bună aposteriori a tot ceea ce înseamnă informațiile transmise de către serviciile de informații către structurile Ministerului Public", a mai spus Horodniceanu, cu ocazia prezentării raportului anual de activitate al DIICOT, conform Agerpres.

 

 

TAGS : DIICOT ancheta Daniel Horodniceanu servicii secrete colaborare complexe
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
1016
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22