Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Grindeanu la Bruxelles: Când apar proteste înseamnă că decizia ta n-a fost cea corectă
Dora Vulcan - - - -
2017-02-17
Actualitate Interna
1

Grindeanu susține că a înțeles retragerea OUG 13 ca pe o îndreptare a greșelii pentru care societatea l-a sancționat cu proteste în stradă: "Chiar dacă la un anumit moment iei o decizie care poate fi discutabilă, în momentul în care în societate apar manifestări, proteste, chestiuni pe care noi le-am avut în țară, înseamnă că decizia ta n-a fost cea corectă, iar acea decizie trebuie s-o retragi.”

 

 

 

 "Eu am urmărit în această perioadă toate protestele (...) și când au fost zeci de mii de oameni în fața clădirii Guvernului și acum, când nivelul protestelor s-a mai redus. Respect opinia protestatarilor, apreciez faptul că au fost proteste desfășurate în ordine, ba chiar apreciez (...) foarte mult creativitatea de care mulți dintre concetățenii noștri au dat dovadă în această perioadă. (...) Mesajele pe care le-au transmis le-am înțeles", a declarat premierul Grindeanu într-o conferință de presă la Bruxelles, citat de Agerpres.

 

Premierul Grindeanu a avut această reacție în contextul în care a fost întrebat ce mesaj le transmite oamenilor care continuă să protesteze la București, dar și celor aproximativ 20 de persoane care au venit în fața sediului Comisiei Europene în momentul în care acesta avea întâlniri cu oficiali europeni.

 

El susține că însăși abrogarea OUG de modificare a Codurilor penale este o dovadă a faptului că au fost înțelese mesajele protestatarilor.

 

"Chiar dacă la un anumit moment iei o decizie care poate fi discutabilă, în momentul în care în societate apar manifestări, proteste, chestiuni pe care noi le-am avut în țară, înseamnă că decizia ta n-a fost cea corectă, iar acea decizie trebuie s-o retragi și lucrul ăsta l-am făcut. Tot ceea ce ține de discuții pe acest domeniu, în continuare se va desfășura în Parlament, (...) implicând și alți actori decât partea politică. Este ceea ce îmi doresc", a mai afirmat Grindeanu.

 

Sorin Grindeanu a efectuat, joi și vineri, o vizită la Bruxelles, unde a avut întrevederi cu înalți oficiali ai Comisiei Europene și ai Consiliului European.

 

Joi, premierul Grindeanu s-a întâlnit cu Frans Timmermans, prim-vicepreședintele Comisiei Europene, iar vineri șeful Executivului a avut întrevederi cu Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene, cu Donald Tusk, președintele Consiliului European, și cu Jyrki Katainen, vicepreședinte al Comisiei Europene responsabil cu ocuparea forței de muncă, creșterea economică, investiții și competitivitate.

 

TAGS : guvern ordonanta cod penal modificari proteste oug 13 abrogare comisia europeana frans timmermans sorin grindeanu
Mai multe din Actualitate Interna
Comentarii
dumitru 2017-02-17
Cand apar protestele opozitiei NU inseamna ca decizia ta nu a fost corecta!
Total 1 comments.
1729
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22