Trump, razboi total cu presa: A interzis CNN, Politico si The New York Times la Casa Alba

E.b. | 25.02.2017

Reprezentantii Casei Albe au decis, vineri seara, sa interzica prezenta mai multor institutii de presa la o informare prezidentiala cu usile inchise. Jurnalistii de la Associated Press si de la Time au decis sa boicoteze informarea din cauza interdictiei impuse in cazul CNN, Politico si NY Times.

Pe aceeași temă

 

 

Printre institutiile mass-media vizate se numara CNN, The New York Times, Los Angeles Times si Politico, relateaza jurnalistii de la a CNN, preluat de ziare.com.

 

Interdictia a fost aplicata pentru o informare mai putin formala decat sesiunile traditionale de intrebari si raspunsuri de la Casa Alba.

 

In schimb, au avut acces la informare institutiile de presa conservatoare, precum Breitbart News, Washington Times si One American Network.

 

Jurnalistii Associated Press si Time au decis sa boicoteze informarea din cauza interdictiei impuse in cazul CNN, Politico si The New York Times.

 

Inclusiv Asociatia Corespondentilor de la Casa Alba a protestat deschis fata de aceasta decizie controversata.

 

"Niciodata in lunga noastra istorie, in care am acoperit multe administratii si diferite partide, nu a existat o asemenea situatie la Casa Alba. Protestam puternic fata de excluderea  The New York Times si a altor organizatii de presa. Accesul liber al presei la un guvern transparent este desigur un interes crucial al natiunii", a declarat Dean Baquet, editorul executiv al The New York Times.

 

Donald Trump a criticat dur presa intr-un discurs rostit la reuniunea conservatorilor Conservative Political Action Conference (CPAC).

 

Miliardarul republican a reiterat ca mass-media este un "dusman al poporului" si a cerut publicatiilor sa nu mai citeze surse sub acoperirea anonimatului.

 

" (Jurnalistii - n.red.) sunt cei mai rai. Nu au surse, doar inventeaza", a declarat presedintele SUA.

 

Liderul de la Casa Alba a subliniat ca presa nu ar trebui sa mai foloseasca surse anonime, si sa dea doar stiri din surse care pot fi citate.

 

Potrivit Associated Press, echipa prezidentiala furnizeaza de multe ori stiri sub acoperirea anonimatului.

 

De asemenea, Trump a acuzat CBS, ABC si NBC ca au publicat sondaje false, potrivit carora el nu este popular, si ca "inventeaza o poveste falsa".

 

In plus, Trump a descris CNN drept "Clinton News Network".

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22