Camelia Bogdan: Este posibil ca și CCR să fi imixtionat în actul de Justiție

Dora Vulcan | 28.02.2017

Judecătorul Camelia Bogdan este de părere că și CCR ar fi imixtionat în actul de justiție prin decizia dată luni prin care a admonestat Ministerul Public pentru că ar perturba buna funcționare a Guvernului prin ancheta penală asupra modului în care guvernul a adoptat OUG 13.

Pe aceeași temă

 

 

 

CCR a constatat luni existenta unui conflict juridic de natura constitutionala între Guvern si Ministerul Public, afirmând prin vocea președintelui său, fostul deputat PSD; Valer Dorneanu, că Ministerul Public a perturbat buna activitate a guvernului.

 

 

„Depinde și dacă CCR nu imixtionează prin această afirmație, eu nu am văzut comunicatul. Este posibil ca și CCR să imixtioneze în actul de justiție.

 

Dacă există suspiciunea rezonabilă că anumite persoane săvârșesc infracțiuni chiar și prin acte de legiferare aceste aspecte trebuie lămurite de către organele de urmărire penală.

 

Nu am văzut comunicatul și mă feresc să fac comentarii”, a spus judecătorul Camelia Bogdan, exclusă recent din magistratură și care a acuzat oameni din sistem că au acționat pentru înlăturarea sa pentru a le da satisfacție lui Dan Voiculescu și Sorin Oprescu, primul fiind în plină executare a unei pedepse de 10 ani de închisoare în urma sentinței date de judecător.

 

Aflată în plină procedură de contestare a deciziei inspecției judiciare de la CSM, judecătorul a comentat, la solicitarea jurnaliștilor prezenți la ședința CSM de marți, decizia de luni a Curții Constituționale luată după ce a fost sesizată de președintele Senatului, anchetatul penal pentru mărturie mincinoasă Călin Popescu Tăriceanu. 

 

 

Judecatoarea a mai afirmat ca "exista legi prin care s-au sifonat bani de la bugetul de stat. Nu este prima data cand se intampla in Romania."

 

Camelia Bogdan a subliniat, de asemenea, ca atunci când "se constata ca se incearca dezincriminarea unei infractiuni de catre o persoana in favoarea unei cunostinte, trebuie incurajata anchetarea. Aceste aspecte trebuie lamurite de organele de urmarire penala."

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22