PSD preia și conducerea comisiei de control al SIE: Mihai Weber, noul președinte

Dora Vulcan | 01.03.2017

Deputatul PSD Mihai Weber a fost ales presedintele comisiei iar liberalul Sorin Răzvan Prișca, vicepreședinte.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

Mihai Weber a primit 326 voturi "pentru" si 9 voturi "impotriva", Sorin Razvan Prisca - 326 voturi "pentru" si 9 "impotriva" pentru postul de vicepresedinte, in timp ce Marius Surgent (ALDE) a fost ales secretar cu 326 voturi "pentru" si 9 "impotriva".

 

PSD i-a propus in Comisia de control al SIE pe deputatul Mihai Weber (presedinte) si senatorul Serban Nicolae, PNL pe deputatul Sorin Razvan Prisca, iar USR pe senatorul Nicu Falcoi. Deputatul Marius Surgent a fost propunerea ALDE pentru Comisia de Control al SIE. Deputatii si senatorii au votat secret, cu buletine de vot, transmite ziare.com.

 

 

In timpul sedintei, seful PSD si al Camerei Deputatilor Liviu Dragnea a avut un schimb de replici cu deputatul PNL Cezar Preda, dupa ce liberalul l-a acuzat ca doreste ca PSD sa detina sefia comisiei.

 

Initial, liderul deputatilor PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat ca, potrivit protocolului, PSD trebuie sa detina sefia Comisiei de control al SIE.

 

"Pentru Comisia pentru execitarea controlului parlamentar asupra activitatii SIE, din partea Camerei Deputatilor, domnul Weber Mihai. Conform protocolului, presedintia este la PSD si il propunem pe dansul si pentru functia de presedinte", a spus social-democratul.

 

Cezar Preda a intervenit, afirmand ca, probabil, Ciolacu a "confundat presedintii", fiind dorinta lui Liviu Dragnea ca PSD sa detina conducerea comisiei.

 

"N-am inteles prea bine ce a zis liderul grupului PSD. A spus ca Comisia de control SIE, conform protocolului prezidential, ii revine presedintia PSD. Domnule deputat, poate ati confundat presedintii. E dorinta domnului Dragnea, e cu totul altceva, dar nu exista un protocol prezidential", a spus liberalul.

 

Dragnea a spus, la randul sau, ca nu a participat la negocierea vreunui protocol "prezidential sau neprezidential", fiind sarcina liderilor de grup sa discute despre componenta comisiilor.

 

"Eu nu am participat la negocierea niciunui protocol nici prezidential, nici neprezidential. Trebuie sa recunosc ca si eu am fost mirat cand am auzit. Am inteles ca ati negociat liderii de grup, domnul Ciolacu, dar de ce prezidential, ca nu am inteles...", a subliniat Liviu Dragnea, adaugand ca este sarcina liderilor de grup sa discute despre componenta si sefia comisiei.

 

PSD detine si presedintia Comisiei de Control al SRI, care este condusa de Adrian Tutuianu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22