Ipocrizie la patrat. Basescu: Nu ezitam sa o demit pe Kovesi. Dragnea s-a facut ca plastilina

E.b. | 03.03.2017

Traian Basescu a afirmat ca, daca era presedinte, ar fi demis-o pe Laura Codruta Kovesi in cazul in care judecatorii CCR ar fi constatat ca DNA ar fi incalcat Constitutia, cum s-a intamplat, spune el, in cazul sesizarii depuse de presedintele Senatului legate de ancheta procurorilor anticoruptie privind adoptarea OUG 13/2017.

Pe aceeași temă

 

  

"Daca un sef de stat incalca Constitutia, este suspendat de Parlament. Doamnei Kovesi ii este permis acest lucru, se pare, dupa cum ii este permis si sa plagieze, dar sa nu i se anuleze doctoratul, cum ii este permis sa faca si spectacole absolut interzise de orice legislatie internationala la care Romania este parte cu purtarea cu catuse a oamenilor prin fata DNA si cu chemarea televiziunilor, cum ii este permis sa dea documente din dosare catre presa", a declarat Traian Basescu, la Romania TV.

 

Intrebat daca, in cazul in care ar fi fost inca presedintele Romaniei, ar fi demis-o pe Codruta Kovesi pentru decizia CCR legata de OUG 13/2017, Basescu a raspuns: "Nu ezitam (...) Va asigur ca la o incalcare de Constitutie constatata de Curtea Constitutionala, niciun sef din institutie nu ar fi ramas in functie".

 

Presedintele PMP a amintit ca in Germania, in urma cu cateva luni, procurorul general a fost demis in urma unei simple ironii la adresa ministrului Justitiei.

 


"A fost schimbat a doua zi. La noi avem o decizie a CCR, iar ministrul Justitiei nu indrazneste sa trimita presedintelui Romaniei o solicitare macar de suspendare din functie a doamnei Kovesi, iar Dragnea spune 'Noi nu cerem schimbari de procurori-sefi'. Dragnea s-a facut ca plastilina. El spune ca e intelept. Nu, el e las", a mai spus Basescu.

 

 

 

**********************

 

 

 

Liviu Dragnea, presedintele PSD, a declarat, marti, ca nu sustine pozitia colegului sau de coalitie Calin Popescu Tariceanu, care a cerut in repetate randuri demisia procurorului sef al DNA Laura Codruta Kovesi, dupa decizia de luni a Curtii Constitutionale pe ordonanta 13.

 

"Nu impartasesc opinia lui (Tariceanu ca ar trebui ca Laura Kovesi sa isi dea demisia, n.red.). Nu pentru asa ceva as cere demisia cuiva", a spus Dragnea, fara a preciza care ar fi motivele pentru care el ar astepta un astfel de gest, conform ziare.com.

 

Liderul PSD a mai sustinut ca partidul pe care il conduce nu a cerut "nici in campanie, nici inainte, nici dupa alegeri revocarea celor trei procurori".

 

Tariceanu insa a fost foarte categoric cand si-a exprimat dorinta ca Kovesi sa fie demisa.

 

"In orice stat de drept, o decizie ca aceea a CCR, ar fi fost urmata de demisia sefului institutiei care a incalcat un principiu fundamental al democratiei: separatia puterilor in stat. Refuzul de a demisiona este inca o dovada a ceea ce as numi: coruptia de putere. Am spus si repet: puterea absoluta corupe absolut. DNA a actionat in logica institutiilor opresive din statul comunist, convinse ca au toata puterea si ca nimeni nu le poate sta in cale", a spus Tariceanu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22