Dragnea, denunțat de un fost ministru pentru plăți ilegale făcute ca ministru al Dezvoltării

Dora Vulcan | 03.03.2017

Lucrarile de la scoala din comuna Ardeoani (Bacău) au fost facute de o firma platita ilegal prin ordin de ministru semnat în 2014 de Liviu Dragnea cand era ministru al Dezvoltarii Regionale. Ordinul nu a fost publicat in Monitorul Oficial, sustine fostul ministru de Interne Gabriel Berca.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

Dezvaluirea a fost facuta joi in fata judecatorilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, in procesul in care Berca a fost condamnat in prima instanta la trei ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta, scrie ziare.com.

 

Gabriel Berca a spus ca omul de afaceri Viorel Rusu, a carui firma a facut lucrarile de constructie la scoala din comuna Ardeoani, a indus in eroare procurorii DNA, pentru ca plata pentru acele lucrari s-a facut in urma unei ilegalitati comise de Liviu Dragnea.

 

"Rusu Viorel a indus in eroare organele de ancheta. Acea scoala a fost platita nu prin hotarare de Guvern, ci prin ordin al ministrului Dezvoltarii Regionale din 2014, ordin semnat de Liviu Dragnea si trecut la secret, nepublicat in Monitorul Oficial. Nu poti folosi fondul de rezerva al Guvernului pentru o lucrare veche.

 

Ultima plata alocata prin ordinul 2209 din 2014 s-a facut la 12 decembrie 2014, iar HG 1169 a fost data in 30 decembrie 2014, cand banii erau deja cheltuiti, pentru a fi acoperita nelegalitatea comisa prin ordinul de ministru", a declarat Gabriel Berca sub juramant.

 

Instanta a stabilit urmatorul termen de judecata pentru 13 aprilie.

 

In martie 2016, Curtea de Apel Bacau i-a condamnat pe fostul ministru de Interne Gabriel Berca la trei ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta si pe fostul deputat Mihai Banu la trei ani si sase luni de inchisoare, dupa ce acestia ar fi primit bani de la omul de afaceri Viorel Rusu, pentru a interveni pe langa membri ai Guvernului sa aloce o suma de bani catre Primaria Ardeoani din judetul Bacau, cu care Rusu avea contracte pentru executarea unor lucrari de constructie.

 

In acelasi dosar a fost condamnat si fiul lui Mihai Banu, Lucian, la doi ani de inchisoare cu suspendare pentru complicitate la trafic de influenta.

 

Instanta a dispus atunci confiscarea a cate 92.500 de euro de la cei doi fosti demnitari, precum si a sumei de 150.000 de lei de la Lucian Banu.

 

Decizia a fost contestata la instanta suprema, care va da o sentinta definitiva in acest dosar.

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22