Inspectorii sanitari se opun trecerii în subordinea şefilor care sunt numiţi politic

E.b. | 04.03.2017

Credincios ideii că politica în sănătate a lui Vlad Voiculescu a fost una greșită, PSD reversează o serie de măsuri. Mișcarea e parte a balansului democratic normal.

Pe aceeași temă

 
 

Prin decizia Comisiei de Sănătate a Camerei Deputaților, PSD vrea să treacă Inspecția Sanitară în subordinea DSP-urilor locale, după cum a dezvăluit HotNews, scrie pe site-ul Tolo.ro.

 

După descoperirea afacerii Hexi Pharma, dar și a altor crize din sănătate, ministerul decisese să separe inspecțiile sanitare de influențele locale.

Ministrul Florian Bodog, care a condus el însuși inspecția sanitară în 2011, își dorește acum să anuleze măsura lui Vlad Voiculescu.

 

Miza este: în fața cui răspund inspectorii când controlează? Cine îi coordonează?

 

Șefii județeni vor ca inspecțiile din spitale și toate celelalte inspecții să revină la dispoziția lor, pentru că, susțin ei, ”așa vor fi mai eficiente”. Ministrul Bodog crede același lucru.

Până aici suntem în domeniul înfruntării a două idei diferite.

 

 

Asta au crezut și inspectorii sanitari din teritoriu.

 

 

Inițial, colegii noștri din câteva județe au întocmit un punct de vedere, în care au explicat de ce măsura pe care și-o dorește ministrul va avea consecințe negative asupra sănătății publice și siguranței pacientului din spitale. Sute de oameni s-au adăugat inițiativei”, povestește  un om din Inspecția Sanitară.

   

 

Printre argumentele celor care au întocmit documentul: nu poți pune în mâna aceluiași om, directorul județean DSP, să și autorizeze unităților sanitare și să le și controleze!” Inspector sanitar

 

În fiecare județ, inspectorul șef are în subordine între 5 și 20 de oameni.

 

Sute de oameni din jumătate de județe, practic tot personalul inspecțiilor, au citit și au fost de acord cu argumentele colegilor lor. Au semnat documentul și l-au trimis la București

 

Ei s-au bazat pe ideea că e normal să existe și punctul de vedere al  celor care efectuează controlul, atunci când Comisia parlamentară de Sănătate va cere părerea Ministerului.

 

Altă jumătate de județe au semnat, însă de frică n-au mai trimis semnăturile la București, relatează o sursă.

 

CITESTE TOT ARTICOLUL

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22