Hollande acuză Moscova: Se folosește de toate mijloacele pentru a influența opinia publică

E.b. | 06.03.2017

Președintele francez Francois Hollande a acuzat Moscova că se folosește de toate mijloacele pentru a influența opinia publică cu, uneori, aceleași procedee ca fosta URSS. Miercuri, Hollande a ordonat "mobilizarea tuturor mijloacelor de stat necesare" în fața amenințărilor cibernetice care vizează alegerile prezidențiale din primăvara acestui an din Franța.

Pe aceeași temă

 

 

"Rusia utilizează toate mijloacele pentru a influența opinia publică", a declarat șeful statului francez într-un interviu apărut luni în cotidianele Le Monde, La Stampa, The Guardian, La Vanguardia, Suddeutsche Zeitung și Gazeta Wyborcza, el menționând că deși "nu mai este aceeași ideologie ca în timpul URSS-ului, (...) sunt uneori aceleași procedee", transmite AFP, preluată de Agerpres.

 

Francois Hollande consideră că este vorba despre o "strategie de influență, de rețele, cu opinii foarte conservatoare în termeni de morală" și "de asemenea cu pretenția de a apăra creștinismul împotriva islamului".

 

"Să nu exagerăm, însă să rămânem vigilenți", a mai spus el în interviul publicat cu câteva ore înaintea unui minisummit european ce va reuni Franța, Germania, Italia și Spania la Versailles, lângă Paris.

 

Miercuri, șeful statului francez a ordonat "mobilizarea tuturor mijloacelor de stat necesare" în fața amenințărilor cibernetice care vizează alegerile prezidențiale din primăvara acestui an din Franța.

 

 

 

"Ce caută Rusia?"

 

 

 

"Ce caută Rusia?", s-a întrebat Francois Hollande în interviu, răspunzând: "să influențeze spațiile care erau altădată ale ei din cadrul fostei Uniuni Sovietice", precum Ucraina.

 

"Ea vrea să participe la soluționarea conflictelor în lume, în avantajul său", în special în Siria, "impunându-se ca o putere" și "testând rezistența noastră", a adăugat el.

 

Șeful statului francez a făcut de asemenea apel la "demascarea operațiunilor ideologice" pentru a "spune foarte clar cine este de partea cui, cine este finanțat de cine' și 'de ce mișcările de extremă dreapta sunt mai mult sau mai puțin legate de Rusia". 
 
 
 
 
 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22