Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDFCalculele Olguței Vasilescu și planul spre Est al PSD
2017-03-07
9
Ce bine e cu PSD la guvernare! Ce simplu e să arunci cu banii, mai ales atunci când nu sunt ai tăi, nu? Când nu te interesează cine-ți va deconta factura. Important e să o duci bine tu și cei ca tine. Restul să moară! Și poate să moară și țara odată cu ei.

 

Ce bine e cu PSD la guvernare! Să arun­căm cu banii, să curgă laptele și mierea pen­tru popor, să vină viața bună, bel­șu­gul! Hai, gata cu sărăcia! Au găsit domnul Dragnea, „singurul care știe pro­gramul de gu­ver­nare din scoarță-n scoar­ță“, și doam­na Olguța so­luția pen­tru o viață bună. Dar, stai! Ești bu­getar? Nu. Ești pen­sio­nar? Nu. Ești asis­tat so­cial? Nu. Lucrezi în sis­te­mul pri­vat, cumva pe la vreo mul­tinațională? Da. Atunci, la muncă! La mun­că, nu la în­tins mâna la stat.

 

Cam la asta se rezumă, pe scurt, ceea ce ne transmite Olguța Vasilescu, ministrul Mun­cii, atunci când spune că, în sistemul pu­blic, „până la pragul de 4.000 de lei, salariile se dublează. După 4.000 de lei, este o creştere cu 45% a salariilor, iar după pragul de 7.000 de lei sunt creşteri, dar nu foarte mari“. Ce calcul precis! Ba­zat pe performanțele salariaților, pe res­pon­sabilitățile lor, pe funcțiile lor, pe cât de utilă e munca lor, pe cât poate suporta portmoneul ăsta, și așa mai tot timpul gol, al țării.

 

Ce bine e cu PSD la guvernare! Ce simplu e să arunci cu banii, mai ales atunci când nu sunt ai tăi, nu? Când nu-i faci tu. Când nu te interesează cine-ți va deconta fac­tu­ra, când nu e treaba ta nici ce se întâmplă în jur. Important e să o duci bine tu și cei ca tine. Restul să moară! Și poate să moară și țara odată cu ei. Pentru că nu-ți trebuie studii foarte aprofundate de economie ca să pricepi că o astfel de măsură de dublare a salariilor e de un populism nu doar ief­tin, dar mai ales toxic pentru un întreg po­por. Lăsând la o parte amatorismul de a decide o majorare a salariilor în care an­gajații nu sunt evaluați în niciun fel, lă­sând la o parte că în nicio com­panie privată sănă­toa­să, acolo unde fiecare bă­nuț e muncit, nu pică din cer, astfel de decizii nu sunt luate nici de cei mai slabi manageri, lăsând la o parte și faptul că se va ajun­ge la aberația ca, de exem­plu, un angajat la stat să aibă o leafă mai mare decât șeful lui, nu poți să nu te întrebi ce planuri se ascund în mintea aces­tor oameni care conduc România.

 

Varianta simplă e că, prin astfel de ma­jo­rări iraționale ale salariilor, bazate nu pe o economie care duduie, nici pe niște pre­viziuni financiare strălucite, ci pe voturi care vin, PSD își asigură un sprijin masiv din partea unui segment important al po­pu­la­ției. Exact acel segment care trăiește ex­clu­siv pe bani de la buget. E musai pentru PSD să-și întărească armata de sim­pa­ti­zanți, mai ales acum, când s-a trezit în stra­dă cu sute de mii de „soroșiști“, pe ca­re nu îi poate controla în niciun fel. Nu-i poate momi cu niciun ban. Nu-i poate po­toli cu niciun chip.

 

Câteva milioane de bugetari care se vor trezi, peste noapte, cu salariile dublate, fă­ră să li se ceară să facă nimic în plus, alte milioane de pensionari pentru care s-a anun­țat o a doua creștere a veniturilor pe anul acesta, începând cu 1 iulie, la care pu­tem adăuga asistații social, prea mulți și răsfățați în timpul guvernărilor social-de­mocrate, sunt exact masa de manevră pe care PSD are nevoie să și-o întărească mai ales acum. Acum, când ministrul Justiției, Tudorel Toader, se pregătește să dea lovi­tura de grație și să facă lege din Or­do­nanța 13. Acum, când toate mecanismele de apărare a statului de drept sunt luate cu asalt de cei aflați la putere. Acum, când DNA e pe ordinea de zi a atacurilor venite din partea indivizilor cu probleme penale care au pus mâna pe butoanele țării.

 

Și nu contează pentru PSD că, pentru toate astea, dublează din pix salarii, mă­rește pensii. Nu ei vor plăti pentru asta, ci noi. Important e altceva, anume ca același PSD să aibă confortul în societate pentru a-și asigura liniștea, pentru a-și asigura protecția, astfel încât să-și ducă la în­de­plinire planurile ticăloase cu care și-a în­ce­put guvernarea. Ce pare să facă PSD este să ridice un zid din carne vie în mijlocul ță­­rii. Cetățeni contra cetățeni. De o parte a zidului vor fi ai lor, cei mai mulți, cei de ca­re partidul are grijă, cei mai odihniți, cei pentru care ziua de mâine nu depinde de un patron, ci este asigurată printr-un con­tract pe viață la stat. De partea cealaltă vor fi „dușmanii poporului“, „fasciștii“, „so­ro­șiștii“, „ONG-iștii“, cei care ies în stra­dă împotriva PSD, cei care muncesc pâ­nă cad jos, sfârșiți de oboseală, la pri­vat, cei care trăiesc cu frica zilei de mâi­ne, când poate nu vor mai avea unde munci.

 

O altă variantă, mai sumbră, este că, pe lân­gă toate cele de mai sus, actuala putere ar putea avea un plan ascuns de gu­ver­nare, prin care să lase țara vraiște în câți­va ani. Să arunce cu bani acum doar pen­tru a o duce în prăpastie, doar pentru a o slă­bi în ritm accelerat, pentru a o lăsa pli­nă de datorii, lipsită de viitor. Un plan bi­ne gândit de a pune presiune pe tot sis­te­mul privat, pe multinanționale, care, de­si­gur, vor să ne fure țara și care, dacă vor mai vrea să rămână aici, vor trebui să suporte desfrâul financiar al unui sistem bu­getar îmbuibat. Și, probabil, atunci când vor fi sufocate de taxe care să aco­pere dublările de salarii venite peste noap­te, „răii din Vest“ își vor lua catrafusele, se vor orienta spre meleaguri mai primi­toare și ne vor lăsa să ne jefuim singuri ță­rișoara. Iar pe un astfel de popor slăbit din temelii, îndatorat pe viață, cu un sis­tem privat temător, împovărat, cu mili­oane de oameni care vor plăti pentru „vi­na“ de a nu fi angajați la stat, cu alte mi­li­oane care vor lua în continuare calea străi­nătății pentru un trai decent, PSD ar pu­tea pregăti pământul fertil pentru o „lume nouă“. O lume care ne pândește de multă vre­me. O lume de la Est.

TAGS : PSD Olguța Vasilescu salarii pensii dragnea ramona ursu ordoananta 13 DNA soros
Comentarii
Gheorghe 2017-03-11
Dna. Ursu:
1.in Romania nu sunt "cateva milioane de bugetari"
2. Milioane de romani vor pleca in strainatate?

De unde scoateti dvs atatea milioane?Despre Romania scrieti aici?
In rest, fiti sigura ca avertismentele dvs. sunt atent analizate de institutiile care se ocupa de siguranta nationala si ca vor lua masuri ca Romania sa nu se destrame.Succes!
camelia 2017-03-10
Buna ziua,

Ma bucur sa am ocazia sa va citesc din nuu articolele,in care ma regasesc ca opinie.Asa cum spuneti,suntem tratati ca o masa lipsita de judecata,de prosti ,care nu vrem ,sa intelegem binele ,care ni se face,cu sila chiar.Atata lipsa de respect fata de poporul pe cae il conduci este greu de admis,daca nu imposibil chiar.Nimeni nu spune, ca acesti conducatori au ajuns acolo sus
dupa absenta unei campanii electorale.A fost ceva facut in soapta,si acum se guverneaza in absenta unei transparente si opozitii adevarate si nu soptite.

Va multumesc
Vicentio B. 2017-03-08
„CAUSARUM ENIM COGNITIO COGNITIONEM EVENTORUM FACIT!“ (Cicero),

ceea ce se poate traduce prin “cunoasterea (corecta/temeinica) a cauzelor determina aprecierea (corecta/temeinica) a urmarilor”. In acest context MEGA – moral, stimata domna Ramona Ursu, ati ramas “datoare” in primul rand fata de Dvs. strict personal.

CONCRET.
1.
Se spune “banul ochul dracului” si/sau “„iubirea de bani este radacina tuturor relelor“. Personal am preluat – de mult timp - forma “In cuntis domina pecunia este”, enuntata de Publilius Syrus.
Cert este ca, indiferent de forma preferata, PSD-ul , in opinia mea - Platforma Selectiilor Delictuale- a folosit si a folosit BANII, recte BUGETUL DE STAT drept PUSCULITA PROPRIE. Astfel PSD isi poate permite, de fiecare data, sa adopte/induca o asa numita MITA ELECTORALA, care in Romania functioneaza, cum se spune, “ca uns” ! Asa se explica DE CE, numitul PSD, a ajuns la PUTERE (guvernare) ales in realitate de o MINORITATE, adica 17,96% din cei cu drept legal de vot !

2.
In acesta “AMBIANTA “ as spune de “desfrau”, anterior Rovana Plumb, acum numita Olguta Vasilescu induce pe “piata de capital” exorbitantele promisiuni financiare, numite generic SALARII ! Totul functioneaza in baza afirmatiilor facute aprope zinic: “am fost alesi de o majoritate covarsitoare a romanilor” si “ avem programunul nostrum de guvernare, pe care il vom realiza pas cu pas” !

4.
Dvs. stimata Ramona Ursu, in opinia mea, in intentia Dvs. de a scrie relmente PRETENTIOSUL articol (pretentios in sensul ca tema in sine este EXTREM, EXTREM de sensibila) ar fi TREBUI sa aveti in fata, printre altele,

Bugetul pentru anul precedent (2016)
Executia bugetara 2016,
Bugetul pentru 2017,
PIBUL relizat in 2016, proiect 2017
CIFRELE cu privire la categoria, numarul de persoane vizate de PROMISIUNILE numitei Olguta Vasilescu, ´si

NUMAI dupa aceia sa afirmati, deci sa sustineti “negru pe alb”, ce se poate realiza/ ce se poate induce/cauza, PRACTIC, prin realizarea acester PROMISIUNI: PARADIS in buna stare sau scufundarea Romaniei in datorii externe, mai ales ca, asa dupa cum cred ca stiti, Romania este pe PENULTIMUL loc in UE i.c.c.p. PIB/cap de locuitor !


Iulian 2017-03-07
Stimata Ramona Ursu...sunt profund emotionat de dragostea pe care o purtati statului roman...ma aflam in pragul de a varsa chiar si o lacrima dar brusc mi-a venit in minte o intrebare....cand erati sefa la Adevarul nu iubeati la fel de mult statul roman?....probabil imi veti spune ca da insa am o neincredere in acest raspuns...si stiti de ce?....ptr ca daca iubeati statul roman cum se face ca erati de acord ca acesta se fie fraudat de ziarul la care ati lucrat si o perioada l-ati condus?....stiti dvs... chestia cu drepturi de autor cu care erau platiti nu numai ziaristii ci si contabilii sau cei de alergau dupa contracte de publicitate.....sau pontati si plateati prin tot felul de artificii asa incat o fata, de la calarasi parca, nici macar nu a putut sa beneficieze de indemnizatia de crestere a copilului ptr ca Adevarul a refuzat sa ii dea hartiile solicitate de stat....plus ca la nici o saptamana de la nastere a trebuit sa scrie articole ptr ziar ptr ca fost amenintata cu concedierea....si banuiesc ca din dragoste ptr statul roman ati acceptat sa fiti sefa la un ziar cunoscut ptr ingineriile financiare pe care le efectuta sa evite taxele si impozitele....puteti spune ca nu este adevarat nimic din ce am scris...este dreptul dvs...dar sotia a lucrat ani de zile ptr Adevarul si stiu cum era platita si cu cat....evident ca a plecat cand ajunsese sa fie platita cu minimul pe economie de era nevoie ca din salariul meu sa ii platesc darile catre stat...
ionescu victor 2017-03-10
Domnule Iulian laba trista si cugetatoare,,,atacul la persoana pe care il asterni aici cu slove maiastre nu are nimic cu realitatea descrisa de Ramona Ursu...daca domnia ta cunosti o alta realitate care te COAFEZA PE TINE si pe bulan ala cu Minitehnicus mergi impreuna cu Serban a lui Culai la WC LATRINA 3 si stergeti-va gura in direct!
Cristi Burci 2017-03-08
Cum iti permiti onorabile sa ataci pe conita Minitehnicus?
Uite ce robotel gingas!
profesoru 2017-03-07
"Ce pare să facă PSD este să ridice un zid din carne vie în mijlocul ță­­rii. Cetățeni contra cetățeni. De o parte a zidului vor fi ai lor, cei mai mulți, cei de ca­re partidul are grijă, cei mai odihniți, cei pentru care ziua de mâine nu depinde de un patron, ci este asigurată printr-un con­tract pe viață la stat. De partea cealaltă vor fi „dușmanii poporului“, „fasciștii“, „so­ro­șiștii“, „ONG-iștii“, cei care ies în stra­dă împotriva PSD, cei care muncesc pâ­nă cad jos, sfârșiți de oboseală, la pri­vat, cei care trăiesc cu frica zilei de mâi­ne, când poate nu vor mai avea unde munci." - într-adevăr, doamnă, ăsta e planul PSD.

Dar e absurd să puneţi şi dv. umărul la succesul acestui plan, susţinând existenţa faliei bugetari pro-PSD / angajaţi în sectorul privat anti-PSD.
Viaţa e mai complexă decât o înţelegeţi dvs. Eu şi colegii mei, profesori, am umplut maşinile şi am mers la Craiova (la 30 de km.), seară de seară, să demonstrăm împotriva Ordonanţei 13, a guvernului şi a PSD. Şi acolo ne-am întâlnit cu alţi colegi şi prieteni care au avut acelaşi impuls.
Şi noi avem copii, şi pe noi ne interesează viitorul ţării.

Poate că pe dvs. vă răcoreşte să îi acuzaţi pe bugetari. Dar în mod sigur în felul ăsta faceţi jocul PSD.
Joaquin Murieta 2017-03-07
Daca nu va plac lefurile marite de PSD sunteti liberi sa donati o parte din bani statului, saracilor sau cui vreti voi.
Gladiatorul 2017-03-07
Ultima varianta, doamna Ursu, este,se pare, cea mai nefericita dar si cea care le vine manusa acestor delincventi.
Total 9 comments.
Recomandari
19261
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22