Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDFPas cu pas spre Iadul Roșu
2017-03-08
8
6 martie 1945. 6 martie 2017. Zilele trecute am contabilizat deja 72 de ani de "școală" comunistă și neocomunistă (ultimii 27 de ani).
Aproape trei sferturi dintr-un secol de viață trăit în mare parte sub "sedative" de esență bolșevică. Sigur că țara nu s-a scufundat precum Atlantida. Dar ea s-a înecat inevitabil într-o atmosferă gri murdară care a spălăcit morala publică, instinctele libertății, valorile fundamentale ce dăduseră viață demnă României de dinainte de tancurile lui Stalin. Vorbim mult despre nimic și ne târâm prin viață precum niște reptile comandate neuronic de un creier gol de conținut. Vezi ultimele întâmplări cu pretenții de evenimente politice serioase gen "demisia" lui Ponta din PSD. Care e demisie și nu prea, e "în alb", nu simplă, și oricum nu se acceptă pentru că "Livache" Dragnea are nevoie de meciul ăsta ca să-și repotențeze forțele slăbite în partid.
 
 
Sunt urme care nu pot fi șterse peste noapte. Traume ce lasă loc pervertirii umane, nonvalorilor, violenței incompetenților, imposturii. Poate că s-au mai evaporat între timp, odată cu noile generații (#Rezist, Facebook, Diaspora), dar sunt încă prezente în ADN-ul social al nației. Nu se vede doar în momentul alegerilor, ci chiar și în fața pericolului iminent. România a fost pur și simplu devastată cu forța unui tsumani satanic de atacul la statul de drept, via Ordonanța 13, noaptea pe fulgerătură. Reacția acelei părți de populație virusate de cei 72 de ani de respirație sovietică a fost nulă. Ba chiar pe dos (vezi mitingurile roșii pentru susținerea dreptului la furat cu acte în regulă, organizate de PSD). Nu ai cum să-i înzdrăvenești pe acei oameni. Cei care văd numai conspirații, obsesii anti-Soroș și ură "anticolonială" sunt iremediabil pierduți pentru cauza însănătoșirii civic-mentale a României.
 
 
Dar lângă ei există cu siguranță și oameni raționali. Sunt aceia care pot vedea clar cum se crapă sub noi toți prăpastia dezastrului național, dar cu toate acestea sunt paralizați. Ei ar putea da o lovitură neașteptată locomotivei pornite vijelios din Teleorman, dar n-o fac. De ce? Din lașitate. Lașitatea celor care îi susțin pe Dragnea&co., deși ȘTIU prea bine ce rău fac exact ACUM României. Însă ei nu vor să fie "eroi". Să piardă averea vremelnică făcută după rețeta capitalismului de cumetrie. Cred că e bine să tacă. Să "nu riște". Li se pare că așa le va fi bine la infinit, prin politica struțului. Din complicitate, interese sau motive de șantaj - sunt LAȘI. În timp ce țara se prăbușește sub ei.
 
 
Căci PSD continuă atacul la justiție în parlament, după lovitura dată în noapte cu OUG 13. Prin Șerban Nicolae, mai nou, dar putea fi oricare altul. Strada încă "sângerează", după săptămâni dure de #Rezist, și nu știm dacă mai poate rezista la fel în fața ofensivei la foc automat a Coaliției Penalilor Transpartinici. UE crapă, iar Rusia cucerește redută după redută spre vest. Iar cei care se opun din fire nu pot ține piept de unii singuri dezastrului în derulare lentă.
 
 
E nevoie de mai mult decât ei. Nu ajunge cu #Rezist, fără reacția celor "din interior". Aceia care înțeleg pericolul imens și pot pune mai presus de ei viitorul lumii ăsteia ce ne ține legați pe toți prin comunicarea în aceeași limbă română. Degeaba ți-e bine acum, dacă poimâine, nu mâine, va fi praf și pulbere în jur. ROM-EXIT se numește. L-a pomenit, fără să-l numească explicit, președintele Franței,  la întâlnirea Europei de "primă viteză", de la Versailles, alături de liderii Germaniei, Spaniei și Italiei.
 
 
Trecerea noastră în "grupa mică" ne va costa enorm pe toți, inclusiv pe acei pesediști "de bine" care gândesc precum Chirica, dar nu se manifestă public așa cum a făcut-o, spre cinstea lui, primarul Iașiului. Continuarea asaltului anti-DNA și desfrâul bugetar pregătit de ministra Muncii sunt practic cereri neoficiale de autoexcludere din Uniunea Europeană. Bugetul actual este și-așa încropit pe cifre umflate din burțile social-democrate cu scopul de a camufla promisiuni electorale grave - nadă pentru menținerea captivă a segmentul asistat. Apoi, același buget-catastrofă a fost calculat pe o infuzie iluzorie de 5 miliarde de euro din fonduri UE, care n-au fost absorbite până azi nici la nivelul de 5%. Prin urmare, când nu ai bani să achiți măcar pomenile promise acum trei luni, cum Dumnezeului mai faci rost și de alții pentru dezmățul salarial anunțat de Olguța Vasilescu?
 
 
E clar că asistăm la un asalt fără precedent împotriva democrației, pe toate fronturile: justiție, media, buget, relația cu partenerii occidentali. E la fel de clar că pe nucleul dur al PSD îl doare la bască de orice consecințe. Probabil că averile disimulate prin Brazilia sau prin alte paradisuri sunt suficiente garanții ca mustățile social-democrate să meargă până la capăt cu planul anti-România. De aceea, nu poate doar strada să apere calea europeană. E nevoie de mai mult. De mult mai mult. Inclusiv de PSD. Sau de acea parte a lui, dacă mai există, care înțelege gravitatea momentului. Și care TREBUIE să se rupă de baronimea sudului cea bine bronzată pe ritm de samba. Nu e semn de slăbiciune să faci pasul înapoi după ce i-ai jurat credință lui Dragnea. Dimpotrivă. E semn de mare putere. Puterea de a pune lumea, țara, viitorul mai presus de tine și de soarta ta. Altfel, nu prea târziu, și tu vei sfârși odios în iadul roșu aflat în plină desfășurare. Cel început cu un pumn în masă acum 72 de ani, la 6 martie 1945, prin pumnul lui Vîșinski.
TAGS :
Comentarii
Danut Grigoras Adamescu 2017-03-11
Vine si colega Cartianu la 22?
Ticu Dumitrescu 2017-03-10
partea a II-a, sst s-auzim tacerea pumnului in masa de acum 72 de ani. .... ghinion nu s-auzit decat zumzetul fericit al parlamentarilor care i-au aratat pisica neagra(pre-suspendarea) presedintelui tarii, in drum spre Europa. ... a propos de misterul, ciudateniei lui Tariceanu. Reloded povesti cnsas si mahnirea dlui Ticu Dumitrescu, sau schimbarea lui Turianu. respectiv angajamentul de turnator, super, cui? securitatii din Romania se pare nu, n-ar fi scapat Basescu momentul de glorie. Raspunsul il gasiti pe buzele lui Ponta. ... oricum presedintele voteaza ce spune Germania...

Asteptandu-l pe Iuda, 72 de ani
Mircea Ordean 2017-03-09
Părere strict personală.
Dacă dl Ciocăzanu se afla în putere creatoare la vremea huliților 45 ani, stilul său de aici îmi spune că n-ar fi avut vreo ezitare - în a cînta sloganele epocii.

E om și dînsul.
andrei 2017-03-10
Sunt de acord. Si complimente pentru comentariu. In ultima vreme si Pora scrie asa. Nu stiu de ce l-au cooptat pe Ciocazanu, probabil urmeaza Bot. Doi jurnalisti atat de previzibili in stil si atitudine, incat nici nu merita sa-i citesti.
Mircea Ordean 2017-03-09
Dl autor îmi pare un gazetar pînă-n vîrful unghiilor.

Nu-i un compliment.


La dușmani se află iadul, la noi și-ai noștri raiul.

Cam în alb-negru pentru gustul meu.
Joaquin Murieta 2017-03-09
Datorita dezastrului Basist Romania nu mai produce avione, calculatore, TV, masini, etc Romanesti. Locuri de munca cinstita nu mai exista de mult deci Romanii care inca nu au invatat sa fure s-au sin-ucis sau au emigrat deja. Asta fiind situatia nu inteleg cum ar putea sa fie Romanii Masochisti si sa se bage singuri in puscarie cand toti stiu ca nu se mai poate supra-vietui in Romania fara sa furi.
lmihai 2017-03-09
D-le ziarist priviti la ce spune d-na Pippidi despre cei care au iesit in piata, sunt organizati de un oengist analfabet, mitingul nu poate dura la nesfarsit, n-are consistenta, bla, bla, e de nerecunoscut aceasta luptatoare pt o Romanie curata!
Cine cu cine sa faca echipa, priviti la breasla ziaristilor, cati mai sunteti pt adevar , pt un jurnalism adevarat , profesionist, a 4-a putere in stat, ce sa mai spunem de posturile de stiri, manipulatori ordinari ! Cam acestia sunt o parte din opozitia mafiei criminale la banul si bunurile care au mai ramas de furat!
Credeti ca mai intereseaza pe cineva ce s-a intamplat acum 70 de ani cand o lichea ca fostul presedinte Constantinescu si-a gasit de treaba pe banii prostimii, promitea un muzeu al comunismului care s-a transformat in ...studierea Levantului, parca ar avea vreo relevanta cu trecutul apropiat si mai ales cu viitorul acesti neam batjocorat, inclusiv de domnia sa!
Liviu din Timisoara 2017-03-09
Nu mor caii cand vor cainii ... Insa ce-ar fi sa faceti o analiza macroeconomica a ultimilor 25 de ani ? In afara de faptul ca strazile s-au umplut de masini ( luate pe credite, evident ), de vile rasarite ca ciupercile si o indatorare de 100 de miliarde Euro , paduri taiate, titei prelucrat in Vest in timp ce rafinariile noastre au murit sau trag sa moara, producem energie electrica la hidrocentrale, gestionata de italieni ... mii de hectare de teren arabil vandute cetatenilor straini ... emisiuni TV de 3 parale gen Leana s-a paruit cu Costel ...ce mai avem ? Fabrici de doctorate ? Este posibil ca in Facultatea de Fizica sa faci la laborator un experiment vechi de peste 100 de ani, sa " descoperi " sarcina electronului , acum cand peste tot in lume se face cuantica aplicata in programe de calcul si modelare ?
Total 8 comments.
Recomandari
20038
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22