Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDFDomnule Dragnea, stim că vă preocupă pușcăriașii, dar ne mor copiii în spitale
2017-03-10
6
Știu că ați auzit, în ultimele două luni, doar despre condițiile grele din penitenciare. Știți totul despre asta.

 

 

 

 Că sunt supraaglomerate, că deținuții dorm câte doi-trei într-un pat, că e mizerie, că n-au condiții, că pierdem bani la CEDO, că pușcăriașii trebuie salvați din celule, că trebuie grațiați, că e prea dură legea penală, că asta nu este țară, domnule, în care niște oameni își ispășesc pedepsele în astfel de condiții. Sigur, există în România și închisori decente, chiar de lux, în comparație cu ce au acasă mulți dintre cei care muncesc până la inconștiență ca să-și plătească dările la stat. Dar nu asta contează în lumea noastră, ci altceva. Anume că liderii partidului unic PSD, acompaniați de vocea a doua ALDE, vor cu orice chip să deschidă larg porțile pușcăriilor. Doar cu direcția Ieșire.

 

 

Dar altceva vreau să vă întreb. Știți cine-i ministrul Sănătății? Nu, nu? Florian Bodog. Tot nu vă spune nimic numele ăsta nici acum, nu? Domnul Bodog, medic chirurg și fost decan al Facultății de Medicină de la UMF Oradea, a fost în ultima perioadă în centrul unor scandaluri, dezvăluite de presa locală, legate de un doctorat plagiat sau de faptul că ex-ministrul tehnocrat al Educației, Mircea Dumitru, i-a retras dreptul de a îndruma doctoranzi. Dar nici măcar asta nu ar mai fi important, nu-i așa? dacă ne gândim că, în ultimii ani, de la premier la miniștri, generali, șefi de Poliție, de academii, toată floarea țărișoarei a dat cu doctoratele în gard.  

 

 

Însă nu pot să nu mă întreb cât de jos poți să vrei să îți aduci propria țară? Până unde vrei să o umilești? Cât de ticălos poți fi tu, conducătorul ei, dacă o împingi, zi de zi, spre mormânt? O știre care ar zgudui până și niște conștiințe criminale așterne tăcerea printre politicienii care, zi de zi, le plâng de milă hoților, corupților, violatorilor. Copiii bolnavi de leucemie internați la Spitalul de Pediatrie „Sfânta Maria” din Iași nu mai au, de o lună, trei dintre medicamentele care le mai prelungesc viețile cu câte o zi. Și nu e doar în Iași problema asta. Aflăm cu stupoare de la ministrul Bodog că asta este soarta micuților măcinați de cancer din toată țara. Cine își asumă răspunderea, vina dacă aceste suflete vor muri? Ministrul Bodog ne spune, simplu, așa: „Asta este o întrebare pe care mi-o adresați mie?”.

 

 

Nu, domnule ministru, asta este o întrebare pe care nu doar că v-o adresăm dumneavoastră, cel pe care-l plătim ca să nu ne lase copiii să moară în spitale. Este o întrebare pe care ar trebui să v-o adresați singur. O întrebare la care, tot singur, ar trebui să găsiți răspunsul și să ni-l dați urgent. Asta este o întrebare pe care i-o adresăm și șefului dumneavoastră, premierul Sorin Grindeanu. Și pe el îl plătim, dar nu ca să tacă atunci când ne numărăm zilele în paturi de spital și să vorbească doar în numele pușcăriașilor. Asta este o întrebare pe care i-o adresăm și celuilalt șef al dumneavoastră, de partid, Liviu Dragnea, cel care v-a uns ministru și care a garantat pentru acest Guvern.

 

 

E greu să îți privești în ochi conducătorii țării, în astfel de momente. E greu să nu te întrebi dacă nu au chiar un plan diabolic prin care vor să te lase fără suflare. Citind știrea teribilă despre soarta copiilor bolnavi de cancer, tot ce îmi doresc este să-l văd pe acest om, ministrul Bodog, cum îi jelește pe bolnavi la fel cum îi jelește corul bocitoarelor din PSD pe pușcăriași. Îmi doresc să-l văd pe ministrul Bodog că rezolvă odată problema lipsei medicamentelor din spitale, că nu mai trebuie să aducem și aspirina de acasă. Îmi doresc să-l văd pe ministrul Bodog că se zbate ca să găsească bani, că face proiecte, că dă ordonanțe, ziua, noaptea, doar ca să ne salveze de sistemul public de sănătate.
 

 

Îmi doresc să-l văd pe ministrul Florian Bodog că ne anunță cum construiește el și cu PSD-ul lui spitale, pentru că nu respectăm nicio normă a UE, a lumii, a universului ăsta și a tuturor celor paralele cu spitalele care se prăbușesc peste bolnavi. Îmi doresc să-l văd pe ministrul Bodog cum are grija pacienților care dorm câte trei într-un pat. Îmi doresc să-l văd că vine, seara, la televiziunile lor de partid, și ne anunță cum a mai renovat o clinică, un salon, o bucătărie, un hol, orice. Cum a mai crescut rația de mâncare pentru pacienți, hrăniți mai prost decât pușcăriașii. Îmi doresc să-l văd pe acest ministru Bodog la fel de îngrijorat de sănătatea poporului cum este doamna Olguța, nelipsită de pe sticlă în nicio zi, preocupată ba să dubleze salariile bugetarilor, ba să dea vouchere de vacanță, tot bugetarilor. Îmi doresc să-l văd pe ministrul Bodog cum spune că va rezolva problema copiilor cu cancer în exact X zile, la fel de decis ca ministrul Tudorel Toader, cel care, abia ajuns la Justiție, ne-a anunțat că rezolvă, în 45 de zile, Codul Penal.

 

 

Eu înțeleg că acest Guvern este unul de marionete. Am înțeles asta chiar de la Liviu Dragnea, cel care, în 3 ianuarie, cu o zi înainte de învestirea Guvernului Grindeanu, ne-a spus că el este singurul care știe „din scoarță-n scoarță programul de guvernare”. Eu înțeleg că și acești miniștri respectă, înainte de orice, ordinele venite de la partid. N-am niciun dubiu în privința asta, mai ales după episodul „Ordonanța 13”. Dar, chiar și așa, nu pot să nu mă întreb cât de slugarnic poate fi un om, cât de răpus de gândul parvenirii, cât de bolnav de putere, de bântuit de funcții, chiar și de cea de ministru, cât de lipsit de morală, de responsabilitate, de rușine poate fi astfel încât, pentru un infractor dovedit, să accepte să-și țină lipită pe față doar eticheta „noaptea, ca hoții”.

 

TAGS : ramona ursu botog dragnea spitale cancer puscarii coruptie
Comentarii
Vicentio B. 2017-03-12
@ Joaquin Murieta doreste sa se etaleze ca fiind IN TEMA, motiv pentru care am TREI intrebari:
CATI detinuti erau in Romania in 2005 ?
CATI sunt in 2016 ?
CATI din cei existenti ACUM sunt recidivisti ?
Joaquin Murieta 2017-03-13
Exact cati Romani sunt in puscarie nu stiu dar e clar ca sunt prea multi deci macar o parte dintre ei ar trebui eliberati. Conditiile de detentie sunt mizere similare cu cele care au ucis-o pe Ana Frank la Buchenwald. Justitia este nedreapta si Americanii nu Romanii hotarasc cine intra in puscarie. Americanii folosesc justitia pentru a schimba optiunea politica a Romanilor exprimata prin vot exact cum au procedat si in Sueria unde CIA i-a assasinat pe Olof Palme si Ana Lindh si astfel s-a terminat socialismul Suedez.
Stefan Kovacs 2017-03-11
Daaaa...n preocupă de nu mai putem soarta copiilor din spitale. Cine a închis spitalele ? Cumva dl. Boc pe care dna. Ursu îl lăuda cu aceleași spume la gură ? Cine era ministru la sănătate atunci când au ars copiii ăia ? A zis măcar un cuvințel dna. Ursu atunci ? Deja mi-e sincer scârbă- și nu înțeleg de ce 22 care e o revistă serioasă a luat-o pe această trompetă plătită...
floring 2017-03-13
Boc a inchis spitale nefunctionale. Si oricum, au trecut niste ani de atunci, ani in care s-ar fi putut construi spitale noi, nu redeschide ce a inchis Boc. Dar stiai asta, nu domnule Kovacs (cumva fost forumist la RealitateaTV ?) ?
m mircea 2017-03-11
Exceptional articol, multumim. Dar dl Dragnea nu isi murdareste miinile si nu sustine pe fata gratierea infractorilor. Miinile murdare cu care scoate castanele din foc sint Tariceanu, Ghita, Serban Nicolae, Ciordache, Dorneanu,... guvernul ai caror membrii au fost pusi pur si simplu in batjocura fata de poporul roman, ca si cum PSD nu ar avea si oameni cit de cit capabili si responsabili. Cred ca la toti acestia trebuie sa obiectam, pt ca altfel ei se cred nevinovati.
Joaquin Murieta 2017-03-10
Ce comparatie prosteasca ! Se vindeca copiii de cancer daca mor niste detinunti in puscarii in conditii inumane ? Copiii mor de cancer peste tot in lume. Un tratament complet eficace nu exista si chiar cele care dau rezultate partiale costa atat de scump incat Romania nu si le permite. Nu pentru copiii bolnavi de cancer putem face ceva ci pentru cei ucisi de alte boli pe care extremistii religiosi refuza sa-i vaccineze. Chiar si contra cancerului exista Gardasil pe care Romania l-a oferit gratuit dar extremistii crestini l-au refuzat. Pentru detinutii care se sting in mizerie prin puscarii nevinovati sau cu vini minore se poate face ceva: Eliberarea si nici un copil bolnav de cancer nu este avantajat de uciderea mamei lui nevinovata in puscarie.
Total 6 comments.
Recomandari
68762
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22