Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDFPlagiatul, virus exportat în Mexic și Venezuela
2017-03-13
6
Ramona Lile, încă rector al Universității ”Aurel Vlaicu” din Arad, a devenit celebră pe plan european în momentul când revista ”22” i-a relevat uimitoarea capacitate de a copia, cu maximă viteză și exactitate, lucrări științifice provenite de la cercetători britanici, francezi, greci sau români.

 

 

 Cele12 plagiate aflate în analiza Consiliului Național de Etică și sancțiunea primită în 2012 pentru plagiat, urmată de retragerea unor lucrări publicate, o așază în topul celor mai vrednici, așa cum se dovedește și pe site-ul plagiate.ro. Aceste calități speciale au recomandat-o pentru a vorbi publicului larg despre perspectivele învățământului academic în emisiunea Ambasador România de la Realitatea TV, realizată de nu mai puțin gloriosul Alexandru Cumpănașu.

 

Mai mult o misiune decât o emisiune, ediția s-a rezumat la câteva întrebări amabile la care s-au primit răspunsuri cu vocabular limitat. Fiindcă a vorbi liber e altceva decât a copia, unde nu e limită.Totuși, publicul setos de noutăți, a aflat cu bucurie că experiența de cercetător ieșită din comun a fostei secretare, Ramona Lile (iar aici sunt peste 30 de specializări în care s-a remarcat, de la alimentație publică, la cibernetică și agroturism, până la inginerie aerospațială), se va internaționaliza, extinzându-se în Mexic și, țineți-vă bine!, Venezuela, Canada, SUA. Dealtfel, plimbarea în Mexic s-a și produs recent, fiindcă nu e nimic mai dulce în viața de rector decât călătoriile în spații exotice pe banii instituției. La întrebările insistente și pafariste ale moderatorului, Lile a dezvăluit un secret bine păzit: hobby-ul ei în puținul timp liber este ... cercetarea. Cine a văzut emisiunea, cu un rating modest dealtfel, s-a tăvălit de râs, însă pe nedrept: e de presupus că plagiatul multiplu necesită o temeinică cercetare a Internetului, acasă, departe de ochii colegilor trădători din universitate.

 

Deși prevenit de conducerea postului, recte de Edward Pastia, asupra locului ocupat de invitată în topul plagiatului, Cumpănașu a difuzat înregistrarea, în spațiul de emisie ”închiriat” (ce-o fi însemnând asta?!) fiindcă, ”implementarea democrației” presupune modele etice serioase. Spre deliciul Realității TV, câteva linkuri edificatoare întru gloria postului și a ambasadelor sale jurnalistice.

 

http://revista22online.ro/70253350/rectorul-ramona-lile-doctor-n-copiat.html

http://revista22online.ro/70253958/ramona-lile-si-managementul-plagiatului.html

http://revista22online.ro/70256642/cooperativa-de-plagiat-lile.html

TAGS : Ramona Lile plagiat cumpanasu realitatea tv aurel vlaicu arad cercetare
Comentarii
IOn ion 2018-04-06
Femeie brava ,romanca brava munceste si zi si noapteiar turnatorii literari o invidiazapentru puterea de munca.
Alexandru Cioarna 2017-03-16
P.S.Numarul de lucrări,,coordonate"" este in medie 450 in fiecare an(2010,2011),la licența si master! In aceasta perioada ou susținut examenele aferente atât cei cu perioada mai lunga cât si cei cu perioada mai scurta! Oare cât timp trebuie sa aloci stabilirii titlurilor lucrărilor? Dar stabilirii structurii acestora? Recenzia,Observatiile,Acordul de susținere??? M-a întreb,ca un nepriceput,oare,nu sunt si,,alte treburi"legate de aceste,,fapte de mare curaj"?????????????
julius001 2017-03-16
da da ..am vazut emisiunea...ce sa zic !?..o doamna bine facuta, destul de guraliva, imbracata decent, culori inchise, fusta bine trasa peste genunchi ...am inteles ca e ceva sefa de asociatie de universitati mici si foarte mici ....si ca se poarta ca o mama fata de studenti ...cumpanasu - relaxat, stapan pe situatie, in mediul lui ca pestele in apa....deh...incepem sa sarbatorim, in felul nostru, europa cu doua viteze..
Alexandru Cioarna 2017-03-14
Perseverenta Dna Pora! Dar puteți afla multe alte fapte,,necreștinești"ale(regret) fostei mele studente(deloc...eminente)! Exemple precum: modul încadrării ca,,dascăl", încadrarea soțului polițist ca lector, modalitățile in care (NU)susține orele(nu putine), SUTELE(peste400) coordonate la licența si master mai ales in anii 2010 si 2011 si,in mod deosebit, cuplarea orelor IN ORAR,la specializări diferite,in aceeași zi.la aceleași ore in aceeași sala DAR raportate,la plata cu ora,in zile diferite!!! Nu e...putin PENAL???Din pacate mai sunt si,multe,multe altele! Ce ziceți Rector Ramona LILE? Cum justificati faptul ca nici pana acum nu,,ați avut bunăvoința" de a-mi da răspuns la SCRISOAREA DESCHISA adresată organelor decidente din cadrul UAV in data de 05 DECEMBRIE 2016??? Cred ca,in caz contrar,o sa O FAC PUBLICA.
Alexandru Cioarna 2017-03-16
Am scris/trimis DOUA P.S. Dar...nu apar!!! Sunt...interese??? De si in fapt Nr.de lucrări,,coordonate/îndrumate in cei doi ani(2010 si 2011) este in jur de 450/an! In aceasta perioada au absolvit studiile atât cei cu 3 cât si cei cu 4 ani(licența) precum si cei de la master. Va dați seama,,cata truda"si,,răbdare"la stabilirea temelor lucrărilor,la citirea,corectarea si avizarea lucrări
lor!!!! Gurile rele spun ca,,a meritat din plin"!!!!!!!!! In astfel de situații,cred rare dacă nu UNICE,trebuie sa ai curaj si...TUPEU!!!
Alexandru Cioarna 2017-03-16
Am scris/trimis DOUA P.S. Dar...nu apar!!! Sunt...interese???
Total 6 comments.
Recomandari
7191
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22