Ilie Bolojan, posibil candidat la șefia PNL și cu susținerea filialelor din Moldova

Dora Vulcan | 14.03.2017

Ilie Bolojan, primar al Oradiei şi fost secretar general al PNL, ar fi presat de numeroşi lideri din teritoriu, majoritatea ex-PDL, să-şi anunţe candidatura la şefia partidului. Bolojan ar avea susţinerea organizaţiilor din Transilvania dar și din Moldova sau din sudul ţării.

Pe aceeași temă

 

 

 

 Puşi în situaţia de a alege între Cătălin Predoiu, perdant al alegerilor la Primăria Capitalei, şi Ludovic Orban, achitat în primă instanţă, dar care nu reprezintă garanţia unui viitor succes, numeroşi lideri locali s-au pus de acord în ultimele zile să forţeze intrarea în cursa pentru şefia PNL a lui Ilie Bolojan, actual primar al Oradei şi fost secretar general al partidului, au povestit surse din conducerea PNL pentru Adevărul.

 

 

 

„Sunt unii care trag de Bolojan să candideze, dar nu cred că-şi va depune candidatura“, declara un vechi liberal, miercuri dimineaţă, oarecum sceptic despre varianta Bolojan, candidat la preşedinţia PNL. Susţinere puternică din partea PDL Situaţia s-a schimbat însă în ultimele două zile.

 

 

 

Liderii din teritoriu, majoritatea foşti PDL-işti, au discutat cu Bolojan (membru al PNL din 1993) subiectul şefiei PNL, fără a primi de la acesta un răspuns clar. Totuşi, Bolojan s-a angajat să rezolve dilema în zilele următoare.

 

 

 

Alături de fostul secretar al PNL sunt aproape toate organizaţiile puternice din Transilvania (Arad, Alba, Cluj, Oradea, Timiş, Braşov, Bistriţa), Moldova (Suceava, Vrancea), din sudul României (Prahova, Constanţa, posibil şi Teleorman), au precizat pentru Adevărul surse politice.

 

 

 

 

De ce Ilie Bolojan?

 

 

 

Surse politice din PNL au explicat faptul că acesta, în perioada în care a fost secretar a căutat să rezolve problemele partidului şi a evitat jocurile de culise.

 

 

„E un om foarte serios şi te poţi baza pe cuvântul lui. Bolojan a fost preocupat de rezolvarea problemei datoriilor şi chiar a reuşit să plătească o parte importantă din aceasta. A vrut o organizare serioasă şi fiecare să-şi facă treaba. Din păcate, unora, precum Mihai Voicu, nu le-a plăcut asta. Nu e om al cooperativelor“, au precizat surse politice.

 

 

Mihai Voicu, actualmente deputat de diaspora, a fost cel care, surprinzător, i-a cerut demisia lui Bolojan din funcţia de secretar general, cu toatecă  el câştigase un nou mandat de primar, partidul obţinuse 32% la nivel naţional, în timp ce organizaţia condusă de Voicu luase mai puţin de 15%.

 

 

Dacă şi-ar anunţa candidatura, alături de Bolojan ar veni şi Alina Gorghiu, în condiţiile în care aceasta s-a distanţat de tabăra formată de Mihai Voicu, Cristian Buşoi, Gigel Stirbu, Marian Petrache.

 

 

De altfel, tabăra pro-Bolojan s-a format tocmai ca o reacţie la ceea ce s-a întânplat şi la începutul săptămânii când, în urma unor jocuri de culise, senatorul Iulian Dumitrescu a pierdut cursa pentru secretar general interimar în favoarea lui Cristian Buşoi.

 

articolul integral din Adevărul, AICI

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22