Ambasadorul SUA Hans Klemm, intilnire cu Grindeanu la Guvern

I.m. | 16.03.2017

Ambasadorul Statelor Unite, Hans Klemm, a venit, joi dimineata, la Palatul Victoria pentru o discutie cu premierul Sorin Grindeanu pe tema infiintarii Muzeului Holocaustului.

Pe aceeași temă

 

 

 La intalnire participa si Radu Ioanid, director al Programului Arhivistic International din cadrul Centrului pentru Inalte Studii despre Holocaust, potrivit News.ro.

 


Hans Klemm si Radu Ioanid s-au intalnit, marti, si cu presedintele PSD, Liviu Dragnea. Cei trei au discutat despre infiintarea Muzeului Holocaustului la Bucuresti, dar si desptre relatiile romano-americane si despre situatia Uniunii Europene.



Dragnea a declarat ulterior ca a discutat cu ambasadorul american si despre Parteneriatul Strategic Romania-SUA, dar si despre amplificarea dimensiunii economice a acestuia. "El trebuie sa aiba si o componenta economica substantiala, adica Romania trebuie sa aiba si de castigat de pe urma lui".

 

E vorba, spunea Dragnea, de un nivel mai mare al investitiilor americane in tara noastra, care a fost deschisa la solicitarile partii americane, dar trebuie sa aiba avantaje din punct de vedere economic.


Precedenta intalnire Hans Klemm - Sorin Grindeanu a avut loc pe 1 februarie, in ziua in care ambasadele Belgiei, Canadei, Frantei, Germaniei, Olandei si Statelor Unite au transmis, intr-o declaratie comuna, o serie de critici la adresa Guvernului pe tema OUG 13 privind Codurile penale, cerand retragerea initiativei pe motiv ca "submineaza" pozitia Romaniei si o indeparteaza de parcursul european si al statului de drept.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22