Trump, un nou esec: Ordinul anti-imigratie, blocat de un judecator, nu intra in vigoare

E.b. | 16.03.2017

Un judecator din Hawaii a blocat noul ordin emis de presedintele Donald Trump privind restrictiile de intrare pe teritoriul SUA pentru cetatenii a sase tari musulmane, ce urma sa intre in vigoare joi, la ora locala 00.00 (7.00 ora Romaniei).

Pe aceeași temă

 

 

Potrivit judecatorului federal Derrick Watson, ordinul lui Donal Trump are la baza criterii religioase, ceea ce incalca legea fundamentala a SUA, relateaza The Independent.

 

Mai multe state au incercat sa blocheze in instanta ordinul executiv - a doua tentativa a lui Trump de a institui restrictiile de calatorie, dupa ce prima varianta a fost blocata de tribunal.

 

Noul ordin mentine interdictia intrarii in Statele Unite, pe o perioada de 90 de zile, a cetatenilor Iranului, Libiei, Siriei, Somaliei, Sudanului si Yemenului, dar nu si ai Irakului, si aplica restrictiile doar noilor solicitanti de vize, adica nu si celor care au deja drept de rezidenta.

 

Documentul suspenda, de asemenea, intrarea pe teritoriul american, pe o perioada de 120 de zile, a tuturor refugiatilor.

 

Primul ordin, semnat de Trump la o saptamana dupa preluarea presedintiei, a provocat un val de critici, noul lider de la Casa Alba fiind acuzat de discriminare fata de musulmani, aplicarea ordinului fiind suspendata de justitie pe 3 februarie.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22