Coalitia pentru Familie a sters postarea care cerea interzicerea filmului Frumoasa si bestia

E.b. | 17.03.2017

Coaliţia pentru Familie neagă că s-ar afla la originea unei campanii de interzicere a filmului "Frumoasa şi Bestia". Precizarea este făcută pe acelaşi cont de Facebook pe care, cu câteva ore în urmă, coaliţia făcea trimitere la faptul că în Malaezia filmul a fost retras, cerand interventia CNC.

Pe aceeași temă

 

 

Culmea, precizarea este făcută pe acelaşi cont de Facebook pe care, cu câteva ore în urmă, coaliţia făcea trimitere la faptul că în Malaezia, ţară musulmană, filmul a fost retras, iar în Rusia este accesibil doar copiilor de peste 16 ani, în timp ce în România nu este impusă această restricţie şi furniza adresa de mail a Centrului Naţional al Cinematografiei celor care doresc să îşi spună părerea pe această temă.

Postarea iniţială a fost însă ştearsă, transmite News.ro.

 

 

Coalitia pentru Familie a facut un apel, despre care spune acum ca nu ii apartine, catre romani, prin intermediul unui mesaj postat pe pagina de Facebook, prin care ii indeamna sa contacteze Centrul National al Cinematografiei pentru a interzice filmul „Frumoasa si bestia”, productie Disney, in cinematografele romanesti, dand drept exemplu Malaezia si Rusia. 

 

In Rusia, productia Disney este interzisa minorilor sub 16 ani, din cauza „unui moment gay”.

 

Mesajul integral care a fost postat pe contul de Facebook al Coalitiei pentru Familie:

 

Disney a retras filmul „Frumoasa și Bestia” din Malaezia după ce secventa gay a fost cenzurată. Situația este deosebit de delicată având în vedere că unele școli ar putea folosi filmul ca material didactic pentru ilustrarea poveștii Fraților Grimm. Rusia a interzis filmul pentru copiii cu vârsta sub 16 ani. 
În România filmul a fost autorizat cu AG (audiență generală) de către Centrul Naţional al Cinematografiei. Puteți scrie centrului pe adresa: contact@cnc.gov.ro
.

 

Coalţia pentru Familie precizează că "informaţiile apărute sunt eronate şi bazate exclusiv pe o interpretare subiectivă şi tendenţioasă a unei postări pe o reţea de socializare" şi reaminteşte că sursa pentru comunicatele şi luările de poziţie ale Coaliţiei pentru Familie este pagina web oficială,coalitiapentrufamilie.ro.

 

 

 

"Primul moment exclusiv gay" 

 

 

 

Filmul a starnit controverse, fiind singura productie care contine "primul moment exclusiv gay" din istoria grupului Disney.

 

Din aceasta cauza, in Rusia filmul a fost inclus intr-o categorie de pelicule ce nu pot fi vizionate de spectatorii in varsta de pana la 16 ani, dupa apelul lansat de un deputat rus ultraconservator. 

 

Manifestarile de sprijinire a comunitatii gay sunt sistematic interzise in Rusia, unde homosexualitatea a fost considerata o infractiune pana in 1993 si o maladie mintala pana in 1999, si in care homofobia se exprima adeseori in mod deschis.

 

Si in Malaezia, tara in care homosexualitatea este condamnata prin lege, lansarea productiei Disney a fost amanata pe o perioada nedefinita, intrucat autoritatile malaeziene cer Disney sa modifice continutul, implicit sa renunte la „momentul gay”. 

 

 

 

 

In acest film, personajul Le Fou, interpretat de Josh Gad, este un camarad al principalului personaj negativ, Gaston, jucat de Luke Evans.

 

Scena care a stârnit controverse în Malaysia şi în Rusia, îl prezintă pe personajul LeFou, care este „confuz asupra sexualităţii sale“, după cum spune regizorul filmului Bill Condon, dansând cu un alt bărbat.

 

LeFou incearca sa se impace cu sentimentele sale pentru Gaston, ce il fac sa penduleze intre dorinta si admiratie fata de acesta, in cadrul unei intrigi secundare, desprinsa de firul narativ principal al peliculei.

 

"El este cineva care vrea intr-o zi sa fie ca Gaston, iar in ziua urmatoare sa il sarute. Este dezorientat in dorintele sale", a explicat regizorul peliculei.

 

 

 

Referendumul

 

 

 

Preşedintele Coaliţiei pentru Familie, Mihai Gheorghiu, a declarat că referendumul pe tema definirii căsătoriei în Constituţie ca uniune între bărbat şi femeie ar putea fi organizat în această primăvară, iar o propunere în acest sens va fi făcută partidelor politice

 

„Trebuie să acordăm o atenţie deosebită subiectului cu privire la referendumul pe tema definirii căsătoriei în Constituţie, pentru că va avea efecte în viaţa noastră şi a copiilor noştri. Trebuie să ne dăm votul în ziua în care referendumul va fi convocat. Cred că acest lucru se va întâmpla foarte repede. Vom veni cu o propunere către partidele politice de a accepta organizarea referendumului în ultima decadă a lunii mai. Şi cred că acest lucru va fi acceptat. Trebuie să ne exprimăm voinţa şi dorinţa de a apăra familia şi de a-i apăra pe copiii noştri”, a declarat, miercuri seara, Mihai Gheorghiu, la Timişoara.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22