Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


SUA anunța ca posibilă intervenția militară în Coreea de Nord:gata cu toleranța strategică
Dora Vulcan - - - -
2017-03-17
Actualitate Interna
0

Politica SUA de răbdare strategică față de Coreea de Nord s-a încheiat, a anunțat secretarul de stat american Rex Tillerson. El spune că acțiunea militară a SUA asupra Coreei de Nord “este pe masă” daca Phenianul crește nivelul de amenințare, transmite Reuters.

 

 

 

 

 Tillerson a facut declaratia in Coreea de Sud in cadrul primei sale vizite in Asia. Miercuri el a fost in Japonia iar sambata va merge in China, turneul sau asiatic avand drept scop gasirea unei “noi abordari” in privinta Coreii de Nord dupa ceea ce el spune ca au fost doua deceni de eforturi esuate de denuclearizare a tarii conduse acum de Kim Jong Un, transmite Reuters citat de Hotnews.ro.

 

"Vreau sa fiu foarte bine inteles: politica tolerantei strategice s-a terminat. Acum exploram o noua gama de masuri de securitate si diplomatice. Toate optiunile sunt pe masa", a declarat Tillerson intr-o conferinta de presa la Seul. 

 

"Daca ei cresc amenintarea cu programul lor de inarmare la un nivel despre care noi consideram ca necesita actiune, acea optiune este pe masa", a raspuns secretarul de stat al SUA cand a fost intrebat despre o actiune militara. 

 

Coreea de Nord a realizat doua teste nucleare si o serie de lansari de rachete de la inceputul acestui an.

 

Saptamana trecuta a lansat alte patru rachete balistice si lucreaza la dezvoltarea a rachete cu incarcatura nucleara care pot atinge Statele Unite.

TAGS : sua tillerson ministrul apararii coreea de nord teste nucleare amenintare
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
1102
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22