Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Europa cu două viteze: Iohannis anunță o dezbatere publică după summit-ul de la Roma
Dora Vulcan - - - -
2017-03-17
Actualitate Interna
0

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat ca dupa summit-ul de la Roma va provoca o dezbatere publică pe tema viitorului Romaniei in Uniunea Europeana.

 

 

 

 

 

 

 

"Despre summit-ul de la Roma nu avem ce discuta in Parlament. Aici unii incearca sa se puna in scena, chit ca nu este treaba lor neaparat. (...) Parlamentul nu trebuie sa isi dea acordul pe ce spunem eu, la Consiliul European si premierul, in Consiliul UE. Declaratia de la Roma e o declaratie de intentii, nu are valoare de lege sau directiva. Se face cu ocazie festiva, nu are niciun sens sa discutam pe larg (...) Dar este evident ca dupa intalnirea de la Roma, cand se da startul oficial pentru dezbateri pe viitorul UE, vreau nu numai sa ii convoc pe toti liderii politici, ci si sa ii provoc la discutii in foarte multe formate, in Parlament, cu societatea civila, cu specialisti, pentru a gasi cea mai buna forma de reprezentare a intereselor Romaniei. Cred ca se va gasi o forma adecvata", a declarat presedintele Klaus Iohannis, citat de ziare.com.

 

La summit-ul de la Roma din 25 martie va fi celebrat tratatul fondator al Comunitatii Europene, semnat in urma cu 60 de ani.

 

La finalul reuniunii, la care nu este invitata Marea Britanie din cauza deciziei sale de a parasi UE, sefii de stat si de guvern ai celor 27 de state membre UE vor semna o declaratie comuna cu privire la viitorul uniunii.

 

Romania, prin vocea presedintelui Klaus Iohannis, a sustinut in permanenta ca isi doreste o UE puternica, unita, solidara.

TAGS : ue romania dezbatere klaus iohannis
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
548
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22