Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Chestorul care trebuia să-l prindă pe Ghiță dar protesta la Cotroceni, eliberat din funcție
Dora Vulcan - - - -
2017-03-17
Actualitate Interna
0

Klaus Iohannis a semnat vineri decretul privind incetarea raporturilor de serviciu ale chestorului de politie Agapie Dragos-Bogdan cu MAI, incepand cu 1 aprilie 2017. Chestorul a fost fotografiat de România liberă printre participantii la unul dintre mitingurile anti-Iohannis de la Palatul Cotroceni.

 

 

 Chestorul de poliţie Dragoş Bogdan Agapie a participat pe 5 februarie la mitingul împotriva preşedintelui Klaus Iohannis în afara orelor de program. El este directorul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională (CCPI) şi a fost fotografiat în faţa Palatului Cotroceni, într-un grup de protestatari, a scris România liberă la vremea respectivă. 

 

 Deşi Agapie a refuzat să facă vreo declaraţie publică, Vasile Lincu, liderul Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Vameşilor „Pro Lex“, a sancţionat comportamentul acestuia. În opinia lui Lincu, prezenţa chestorului la un miting neautorizat ridică o serie de probleme.  „Dacă noi, membrii sindicatului, am fi fost acolo, am fi primit amendă“, a spus Lincu.

 

Liderul de sindicat a precizat însă că, potrivit Statutului poliţistului, cadrele Ministerului de Interne au dreptul să participe la mitinguri 

 

Romania Libera a scris că Agapie a refuzat sa precizeze de ce a participat la protest.

 

"Persoana la care faceti referire in solicitare nu a fost prezenta in ziua respectiva, in zona mentionata, in calitate oficiala si nici nu se afla in timpul serviciului", a precizat Ministerul de Interne, la solicitarea Romaniei libere.

 

Potrivit sursei citate, Centrul de Cooperare Politieneasca Internationala (C.C.P.I.) constituie autoritatea nationala centrala in domeniul cooperarii politienesti internationale si era direct implicat in localizarea si aducerea in tara a lui Sebastian Ghita.

 

TAGS : cotroceni agapie chestor miting cotroceni sebastian ghita decret
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
31109
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22