Rădulescu, deputatul mitralieră, râmâne fără AKM. El dorea să tragă în Piaţa Victoriei

E.b. | 18.03.2017

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu, cel care a declarat că este pregătit să folosească un AKM, pe care l-ar avea de la Revoluţie, şi a cerut ca tunurile cu apă să fie folosite împotriva manifestanţilor din Piaţa Victoriei, poate rămâne fără mitralieră.

Pe aceeași temă

  

 

Ulterior, el a spus că i-au fost răstălmăcite declaraţiile legate de faptul că vrea să tragă cu un pistol mitraliera, AKM, în manifestanţii din Piaţa Victoriei, însă Liviu Dragnea, liderul PSD, a lăsat să se înţeleagă că poate fi vorba chiar şi despre excluderea lui Rădulescu din partid.  

 

Întrebat dacă se va lua vreo măsură la nivel de partid împotriva deputatului Cătălin Rădulescu, Liviu Dragne a spus că “vom discuta, nu iau decizii singur". La întrebarea dacă deputatul Rădulescu riscă excluderea din partid, Liviu Dragnea a răspuns că "Da, riscă foarte multe lucruri. PSD-ul nu este de acord cu asemenea comportament", conform stiri.tvr.ro.

 

 

Cătălin Rădulescu va rămâne fără cele două arme pe care le deţine, iar permisele de port-armă i-au fost anulate. Rădulescu s-a prezentat vineri la sediul Poliţiei Argeş, iar ulterior poliţiştii au mers la locul unde acesta deţine armele, fiind constatată o contravenţie, scrie adevarul.ro

 

În urma controlului şi a verificărilor, va fi sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie referitor la săvârşirea infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Concret, arma de colecţie pe care Rădulescu o deţinea nu avea un dispozitiv de siguranţă, aşa cum prevede legea.

 

Deputatul a primit şi o amendă de 2.500 lei. 

 

 

 

Termen: 10 zile

 

 

 

Surse judiciare au declarat, conform adevarul.ro, că deputatul Cătălin Rădulescu are termen 10 zile să predea armele la Poliţia Argeş. Poliţia Argeş s-au autosesizat şi a făcut verificări cu privire la respectarea prevederilor Legii nr. 295/2004, privind regimul armelor şi al muniţiilor după declaraţiile făcute de către Rădulescu în cadrul unui interviu pentru Adevărul

 

 

Cătălin Rădulescu a declarat, într-un interviu, printre altele, că a păstrat acasă o mitralieră AKM de la Revoluţie şi că este pregătit să o folosească din nou şi a cerut ca tunurile cu apă să fie folosite împotriva manifestanţilor din Piaţa Victoriei. 

 

Investigaţia poliţiştilor infirmă însă afirmaţia făcută de Rădulescu în cadrul interviului, în care spunea că are acasă o mitralieră AKM din decembrie 1989. Concret, Cătălin Rădulescu deţine un pistol-mitralieră UM de colecţie (fabricat în România, la Cugir) pe care l-a cumpărat în 1999 şi o puşcă de vânătoare Browning cu alice de calibrul 12 milimetri


Rădulescu avea permise diferite pentru cele două arme letale, ambele fiind eliberate în 2013 şi valabile până în iulie 2018. În plus, experţii au confirmat că pistolul-mitralieră putea fi scos din casă doar cu acordul special al Poliţiei, fiind clasificat armă letală şi de colecţie
 

 

Pe rolul Parchetului mai sunt trei sesizări privindu-l pe Rădulescu, legat de regimul armelor şi muniţiilor. 

 

 

 

"Ies cu arma să trag, imediat"

 

 

 

Deputatul PSD de Argeş Cătălin Rădulescu a spus că protestatarii din Piaţa Victoriei ar trebui înfruntaţi cu tunuri de apă

"De ce mai stau ca proştii acolo? N-au treabă, n-au serviciu, n-au copii?”. 

 

Mai mult, el spune că şi-a păstrat mitraliera AKM cu care a luptat la Revoluţie şi este pregătit să o folosească din nou: 

 

"Nu o să mi-o ia nimeni în viaţa vieţilor şi o ţin, că poate vreodată, dacă mai vine cineva cu vreo idee din asta să transforme statul ăsta pentru care am luptat noi, sunt pregătit să ies cu arma să trag, imediat" , a spus Rădulescu.

 

Ulteror, el a susţinut că nu a vrut să spună că intenţionează să tragă în manifestanţi

 

 

***********************

 

 

Cătălin Rădulescu a fost condamnat, în decembrie 2016, la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare pentru dare de mită şi efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22