Voiculescu iese din afacerile cu asigurări. Ce va încasa statul din vânzarea Millennium?

E.b. | 19.03.2017

Millennium Insurance Broker, intermediar de top 10 care împlinește anul acesta 20 de ani de când activează pe piața asigurărilor, va fi controlat de mai mulți cetățeni români cu experiență în afaceri, scrie Profit.ro.

Pe aceeași temă

  

Rămâne de văzut ce va încasa statul român din datoria lui Voiculescu, dar şi cum va reacţiona  ANAF, după tranzacţie.


Ștefan Prigoreanu, cel care va conduce și în continuare afacerea din poziția de CEO, spune că familia Voiculescu a ieșit complet din acționariat după vânzarea participației deținute prin Grupul Industrial Voiculescu și Compania (GRIVCO), dar și a acțiunilor Fundației Dan Voiculescu.

 

Prigoreanu a arătat, conform Profit.ro, că valoarea totală a tranzacției se ridică la 857.000 de euro.

“În ultimii ani, Millenium Broker a fost curtată de mai mulți posibili investitori. S-a decis pentru investitori români-și nu pot să spun că poziția mea nu a fost importantă în acest sens- pentru că am considerat că românii sunt mult mai bine ancorați în realitățile acestei piețe. Toți investitorii sunt oameni din mediul academic. Conducerea va rămâne aceeași pentru că am demonstrat că putem face lucruri bune. Avem și o țintă de creștere pentru 2017, undeva în jurul a 10%, dar suntem precauți cu estimările având în vedere ce se întâmplă pe această piață. Nu suntem ca alți brokeri să avem 70-80% prime intermediate din RCA, dar tot facem 50% din această linie. Altfel nu se poate în România, iar plafonarea tarifelor a fost un șoc pentru piață”, a explicat Prigoreanu.

 

Actualul CEO va avea o participație de 11,5% din capitalul companiei.

 

Cea mai mare deținere va fi preluată de către Dorin Ivașcu, care urmează să cumpere 30% din acțiunile Millenium Insurance, cu aproape 303.000 euro. Ivașcu a fost succesiv, în perioada comunistă, director al filialelor companiei aeriene de stat Tarom din Libia, Singapore, Marea Britanie și New York, iar după Revoluție a înființat prima companie aeriană privată, Liniile Aeriene Române (LAR).

În prezent, este acționar și director general la firmele Romanian Airport Services, care operează pe aeroportul Henri Coandă din Otopeni, și Regional Air Services, care prestează servicii de taxi aerian și deține aeroportul privat Tuzla din Constanța.

 

CITESTE TOT ARTICOLUL

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22