Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Tăriceanu spune că a fost şantajat de Constantin, care, în replică, acuză promovarea penalilor
E.B. - - - -
2017-03-19
Actualitate Interna
1

„Am şi eu o serie de nemulţumiri legate de funcţionarea ALDE, hai să spunem nu numai în ultima perioadă, ci de o bună bucată de vreme", a spus Tăriceanu, copreşedintele ALDE

  

UPDATE: Delegația permanentă a ALDE a decis convocarea Congresului extraordinar al formațiunii în 21 aprilie, iar cel ordinar în 22 aprilie, la Palatul Parlamentului, a anunțat copreședintele formațiunii politice, Călin Popescu-Tăriceanu. Totodată, el a precizat că va candida pentru funcția de președinte al ALDE

 

"Delegația permanentă, în pofida plecării unor colegi din sală, s-a ținut conform statutului, în cvorum.", a spus tăriceanu, conform Agerpres.
 

 

Călin Popescu Tăriceanu, copreşedintele ALDE, a declarat, duminică, la finalul şedinţei Delegaţiei Permanente, că la alegerile legislative a fost ”pur şi simplu şantajat” de Daniel Constantin în legătură cu anumiţi membrii ai partidului care urmau să candideze, dar cu care nu era de acord ”în privinţa nu a participării lor, ci poziţiile respective”, precizând că a făcut o ”concesie” pentru că altfel partidul risca să intre în impas şi să nu poată depune listele, transmite News.ro.

 

 

Tăriceanu: ”Am şi eu o serie de nemulţumiri legate de funcţionarea ALDE, hai să spunem nu numai în ultima perioadă, ci de o bună bucată de vreme. Relaţia care a funcţionat o bună perioadă colegial a înregistrat o primă sincopă în momentul în care au fost alegerile parlamentare. Am fost pur şi simplu şantajat de domnul Daniel Constantin în legătură cu anumiţi colegi care urmau să candideze pe listele de la parlamentare cu care nu eram de acord în privinţa nu a participării lor, ci poziţiile respective. Discuţia a fost una foarte tranşantă şi i-am spus că dacă eu nu accept, atunci ajungem într-un impas şi nu putem să depunem listele la alegerile parlamentare, deci ALDE să nu funcţioneze.

 

Şi el mi-a spus că nu are nicio problemă în acest sens. Şi atunci, cum de multe ori cineva trebuie să facă o concesie, am făcut eu concesia, dar aceasta a fost costisitoare, pentru că eu a trebuit să sacrific unii dintre oamenii care munciseră ca să putem să participăm la alegeri, pentru că evident ALDE nu ar fi fost în Parlament".

 

El a precizat că nu poate acepta ”această manieră de colaborare”, afirmând că în ultima perioadă Daniel Constantin a refuzat să-şi dea acordul pe o serie de chestiuni care vizau buna funcţionare a partidului.

 

 

 

"Congres pentru a renunţa la această formulă duală"

 

 

 

”Sigur că în astfel de condiţii era clar că trebuie să organizăm un Congres pentru a renunţa la această formulă duală de conducere bicefală, pentru ca deciziile să se poată lua şi sigur să putem merge înainte. Suntem un partid aflat la guvernare, aşteptările cetăţenilor cred că sunt foarte mari şi noi nu putem să rămânem blocaţi în decizii interne din motive care până la urmă nu ne privesc decât pe noi. Trebuie să existe o modalitate eficientă şi de luare a deciziilor democratică la care să participe structurile partidului. Nu pot să fie blocate deciziile partidului chiar şi de un preşedinte”, a explicat Tăriceanu.

 

 

 

********************

 

 

Copreşedintele ALDE Daniel Constantin a părăsit sala în care se desfăşura Delegaţia Permanentă a partidului, împreună cu un grup de membri ai conducerii, aceştia susţinând că şedinţa este nestatutară.

TAGS : Constantin ALDE Tariceanu ruptura santaj delegatia permanenta nemulumiri
Comentarii
?????? 2017-03-19
Considerați că domnul Popescu Tăriceanu încă nu ar fi aflat că a împlinit vârsta de pensionare ?
Total 1 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
2523
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22