Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Dragnea anunta legea achizitiilor strategice; Petrescu o «traduce» drept incurajarea coruptiei
E.B. - - - -
2017-03-20
Actualitate Interna
0

In timp ce Liviu Dragnea, liderul PSD, declara, la Timisoara, ca Guvernul pregateste o lege a achizitiilor strategice care va permite derularea mai rapida a licitatiilor, Ioana Petrescu, fost ministru al Finantelor in Guvernul Ponta, afirma ca respectiva lege incurajeaza coruptia.

 

 

Liviu Dragnea a anuntat, intr-o conferinta de presa, care a avut loc la Timisoara, ca se lucreaza la o lege a achizitiilor publice, astfel incat licitatiile sa se deruleze mai rapid, modelul fiind unul inspirat din "tarile dezvoltate", transmite News.ro.

 

"Se lucreaza acum intens la o Lege a achizitiilor strategice, care se va finaliza cu un proiect de lege, care va fi dezbatut in Parlament, care sa aiba in mod nominal si foarte clar in anexa investitiile ce vor fi cuprinse in aceasta procedura simplificata, in cel putin trei domenii mari: infrastructura, energie si aparare, cu niste proceduri inspirate din tarile dezvoltate care nu au aceste intarzieri uriase in istorie", a declarat Dragnea.

 

 

 

Achizitiile, cauza a coruptiei

 

 

 

Se dorește schimbarea legii achizițiilor publice pentru cele mai importante domenii, scrie Ioana Petrescu, ministrul Finanţelor în Guvernul Ponta.

 

 

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a anunțat că pregătește modificarea legilor achizițiilor publice pentru a simplifica procedurile în infrastructură, energie și apărare, după „modelul țărilor dezvoltate”. Acest nou proiect vine în contextul în care, la mijlocul anului trecut, tocmai a intrat în vigoare o noua legislație privind achizițiile publice, care nu a avut timp să își producă pe deplin efectele și, deci, nici să fie evaluată, scrie Petrescu pe blogul sau.

 

 

 

Achizițiile publice defectuoase, o cauză a corupției la nivel global

 

 

De fapt, problema esențială nu ține de achiziții strategice, ci mai degrabă de corupție.  Nu o spun eu, o spune raportul de activitate al DNA pe anul 2016. Din prejudiciul total reținut, în valoare de 1.448.380.788 lei,  o mare parte pagube vin din ilegalități produse în sectorul de achiziții publice. Raportul exemplifică, de asemenea, mari dosare de corupție care se axează în jurul neregulilor de achiziții publice, precum cel legat de Oficiul National pentru Protecția Martorilor, Institutul Ana Aslan sau de Institutul Oncologic Alexandru Trestioreanu, arata Ioana Petrescu.

 

CITESTE TOT ARTICOLUL

 

TAGS : Dragnea Guvern achizii publice strategice Ioana Petrescu coruptie
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
2348
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22