Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Șefii FBI și NSA îl contrazic pe Donald Trump: Barack Obama nu a cerut interceptarea sa
Dora Vulcan - - - -
2017-03-20
International
0

Directorul FBI James Comey l-a contrazis luni pe presedintele Donald Trump, care il acuzase in urma cu doua saptamani, pe Twitter, pe Barack Obama ca a plasat Trump Tower sub ascultare in timpul campaniei prezidentiale din 2016, scrie AFP.

 

 

 

 

 

 

"Departamentul nu are informatii care sa sustina aceste tweeturi", a spus James Comey la audierea sa in Camera Reprezentantilor întrebat cu privire la posibila interceptare a lui Trump din ordinul fostului președinte Barack Obama, transmite AFP.

 

"Niciun presedinte nu ar putea" sa ordone astfel de interceptari, a explicat el, explicând și ce presupune "rigoarea" procedurilor juridice care stau la baza acestor interceptări pentru oricare cetățean american.

 

Directorul agentiei de interceptari NSA, amiralul Mike Rogers, a negat si el ca Washingtonul ar fi putut cere serviciilor britanice de informatii sa-l spioneze pe Trump, asa cum a insinuat un comentator conservator, preluat apoi de purtatorul de cuvant al Casei Albe. 

 

"Nu am vazut nimic de acest gen la NSA si nimeni nu ne-a cerut sa efectuam o astfel de activitate", a spus Mike Rogers, in cursul aceleiasi audieri din Camera Reprezentanților. 

 

 

Seful puternicei agentii de informatii a explicat că o astfel de cerere ar fi prejudiciat legaturile dintre Londra si Washington.

 

Londra a caracterizat saptamana trecuta drept "ridicola" alegatia ca Obama ar fi putut să le ceară serviciilor britanice sa-l spioneze pe Donald Trump.

TAGS : sua fbi james corney donald trump infirmare interceptari campanie trump tower ordin obama alegatii
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din International
1604
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22