Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDFCine vrea să-i taie mâna lui Iohannis
2017-03-21
4
Premiul cel mare al festivalului anti-justiție e alungarea cuplului Kövesi-Lazăr și înlocuirea lui cu unul înțelegător cu oportunitățile și ilegalitățile politicienilor.

 

„Onorată instanță, pardon, asistență.“ Să-l fi inspirat pe Grindeanu aula Aca­demiei de Studii Economice, sobrietatea figurilor din sală sau poate că sub­con­ști­en­tul i-a jucat festa? Cine știe. Dacă până și pre­mie­rul, al cărui prezent penal e curățel, e bântuit de tea­ma profundă de tribunale, vă dați seama ce o fi în su­fletele (conștiințele?) celor­lalți. Ale celor cărora li se apropie funia de par, nu­mă­ră acuzațiile, adună anii per infracțiune, socotesc ter­menele și caută să afle com­pletele. Câtă ură și frică superstițioasă or fi strâns în ei! Una care naște alianțe monstruoase între partide și indivizi. Cine și-ar fi închipuit că fostul liberal cu pa­pion Tăriceanu va face tandem cu Șerban Nicolae, împătimitul hăcuitor de coduri penale încă de pe vremea când era șoferul și avocatul lui Voicu? Sau că însuși angelul radios al justiției se va metamorfoza într-un devorator de procurori aleși pe sprânceana Elenei Udrea și dintre „provocatorii“ fe­tiței sale care a vrut să se relaxeze în Cuba pe spezele sulfuroase ale campaniei elec­to­rale? Cum de-a ajuns Băsescu să sporo­vă­iască în penaleză cu Dragnea, Abraham și Nicolicea, să regurgiteze mistica anti-DNA cot la cot cu Ciutacu, Gâdea și Chirieac (pe Cristoiu nu-l punem la socoteală că omul e un străvechi „limbac“, ca să cităm din opera stăpânului), ține de abisul ira­țional al fricii și patimilor. Cei de mai sus nu sunt însă decât partea vizibilă, arun­că­torii de flăcări, pentru că în subsolurile par­tidului-stat strategia de demolare a DNA e în plin proces creator. Lucrează la ea hoții, proștii fiind trimiși la ONU să desfete lumea.

 

Otrăvurile din Ordonanța 13 sunt strecurate în doze mai mari sau mici, în func­ție de furnizor, fie sub for­ma amendamentelor la Co­dul Penal (concurență strân­să între unguri și pe­se­disto-aldiști), fie a de­ci­zii­lor Curții Constituționale. Scopul e unul măreț, fără dis­cuție: pansarea rănilor in­fectate cu dosare și nașterea unei ade­vărate democrații originale a impunității. Abuzul în serviciu, favorizarea făptui­to­ru­lui, conflictul de interese și multe alte in­fracțiuni pe care aleșii, nealeșii și sus-pu­șii le comit de când au apucat o slujbuliță la stat, trebuie radiate din coduri. Premiul cel mare, Globul de Aur al festivalului an­ti-justiție, e desigur alungarea cuplului Kö­vesi-Lazăr și înlocuirea lui cu unul în­țe­legător cu oportunitățile și ilegalitățile po­liticienilor și prinzător, ca în vremurile bu­ne de odinioară, doar de plevușcă. La­zăr e băgat însă în noul binom doar de ochii lumii, nu că n-ar fi călcat și el pe bec dând diverse declarații rău-voitoare la adresa Abrogatei 13, dar își dau și ei seama că doi dintr-o lovitură e cam prea de tot. Planul urmărește în fapt doar des­căpățânarea DNA, acolo trebuie rărite do­sa­rele, mărită rata restituirilor și achi­tă­rilor până cad late statisticile UE.

 

Ce te faci însă cu Iohannis, care se do­ve­dește căpos, cum i s-a dus buhul, o nucă tare greu de spart cu ciocanul șantajului și strigătele lătrăilor cu normă întreagă? Nu doar că se tot declară mulțumit de cei doi, ba mai și spune că Tudorel Toader, mi­nistrul cu „to do list“ de la Dragnea, nu va cere nicio demisie după evaluare. O ști el ceva în plus față de coaliția penală? Oricum, n-ar spune altceva decât pro­ver­bialul „ghinion“. Dar chiar dacă ministrul ar cere, mâna prezidențială n-ar semna. Si­gur, există posibilitatea să i-o taie cu legea mincinosului uituc Tăriceanu. Doar că, împreună cu mâna lui Iohannis, ar tăia și mâna lui Toader, aflat în plină misiune. O fi bine, o fi rău să lași soarta pro­cu­ro­rilor șefi doar la cheremul CSM? O în­tre­bare la care politicienii cu experiență pe­nalo-legislativă nu pot încă răspunde ono­ratei instanțe, pardon, asistențe. E CSM politizat și va fi și mai mult după numirea reprezentanților societății civile pesediste, dar riscul să i se suie puterea la cap și s-o ia razna de sub comanda partidului nu e de neglijat. Ce mai, boală lungă, tratament nesigur.

 

Ce să mai spunem că în joc ar intra iarăși Curtea Constituțională, unde lumea s-ar îngrămădi să conteste legea tăricenistă. Oricât le-a dat satisfacție cu asupra de mă­sură CCR acum prin decizia cu separația pu­terilor și „abuzul DNA“, oricât le-ar fi dezincriminat abuzul în serviciu și fa­vo­rizarea făptuitorului la elaboarea legilor și OUG-urilor, viitorul rămâne incert. Te po­menești că-și recuperează vreun judecător coloana vertebrală pierdută la trocuri, că-l lovește vreo criză de conștiință și începe să mediteze la creditul acordat odinioară de diverși idealiști nevindecabili în ai că­ror ochi devine tot mai stânjenitor să se ui­te. Te pomenești că se despart iarăși ape­le ca în 2012, altfel decât pe linia tra­di­țio­nală politică-interes-frustrare-orgoliu, și legea lui Tăriceanu sau contestația pentru favorizarea lui Dragnea premier-penal (sca­dența, 21 martie) sunt declarate ne­cons­tituţionale. Ce te faci atunci? Dacă Io­hannis, autist la evaluare și riscul sus­pen­dării pe caz de dublă încălcare a Cons­ti­tuției anunțat de noul purtător de cuvânt al PSD, maestrul Băsescu Traian, scrie tot Kövesi? Se duce pe apa Sâmbetei toată șandramaua.

 

Cum orice eșec ar trebui să fie izvor de în­vățătură, onorata adunare penală a pre­gă­tit un plan de rezervă. Greu și el, dar nu imposibil, ținând cont că e scris de con­si­lierii de la Luju-A3. Inspecția judiciară a CSM declanșează o acțiune disciplinară împotriva lui Kövesi (eventual a lui Lazăr), perioadă în care e suspendată din funcție, apoi secția de procurori decide sancțiunea, care poate fi chiar și excluderea din ma­gistratură (vezi cazul Camelia Bogdan). Si­tuație în care Iohannis rămâne cu mâna pa­ralizată, nu mai poate scrie nicio vir­gu­lă, și să vrea. Protestarii însă pot, onorată instanță și asistență.

 

P.S. Dorneanu, după cea de-a doua amânare a deciziei CCR în speța Dragnea-premier penal:”E cea mai grea solutie pe care am avut-o de dat pana acum, pentru ca problemele sunt mai ales de apreciere politica". Ca să vezi, noi credeam că onorabila Curte nu are treabă cu ”aprecierile politice” și că lucrează doar cu cele constituționale. Chestie de oportunitate, probabil.

TAGS : iohannis kovesi lazar tudorel toader decizie CCR basescu dragnea ciutacu demisie CSM suspendare
Comentarii
Vicentio B. 2017-03-23
“EPPUR SI MUOVE”,

“si totusi se invarte” sunt atribuite – NEDEMONSTRAT – lui Galileo Galilei. Se cunosc imprejurarile /motivele pentru care Galileo Galilei in urma cu aproape exact 384 ani (aprilie 1633) a fost CONVOCAT la Roma in fata unui Tribunal laic, aflat sub controlul Inchizitiei. Acolo, GG trebuia sa "abjure, sa blesteme si sa deteste" propriile sale afirmatii, ca fiind erezie, prin care sustinuse ca Soarele este fix, iar Pamantul se invarte in jurul lui si nu invers.” . CONVOCAREA se intampla pe veremea in care in Tara Romaneasca era deja (din 1632) domnitor Matei Basarab iar in Moldova venea, UN AN MAI TARZIU, drept domnitor Vasile Lupu. Intre cei doi, recte Vasile Lupu si Matei Basarab, au fost reale – razboinice - CONFRUNTARI.

NU intru ACUM, AICI in amanute pentru a explica unele reale similitudini, recte realitatii ISTORICE privind acele vremuri cu cele de ASTAZI, din motivul vizibil, pentru mine realmente revoltator, si anume ca, la articolul de mai sus, in care Andreea Pora se refera la evenimete CRUCIALE pentru Romania, comentariile sunt neverosimil de reduse. Ma refer la NUMARUL acestora.

Cert este ca, titlul ales de Andreea Pora in mod absolut FIDEL realitatii “Made in Romania”, pare a fi realmente IREABILIZABIL fara contributia (a se citi MINA, partea anterioara a antebratului – principalul organ al manipularii) DIRECTA a actualului Ministru al Justitiei - Tudorel Toader.

Acesta, Min. Tudorel Toader, desi se prezinta ca “un ministru total independent”, prin fapte si vorbe, se etaleza ca fiind pe „orbita“ in jurul „SOARELUI “, care in sistemul “MML” (Manus Manum Lavat – o mana spala pe alta) se numeste Liviu Dragnea. Este realmente practic IMPOSIBIL, ca dl. Tudorel Toader, sa se “invarte” pe o alta “orbita”, decat cea PRESTABILITA de “L’état c’est moi” !

DACA, in contextul evenimentelor generate in Romania de “celebra” OUG 13 / 2017, Tudorel Toader, prin recentul discurs din Parlamentul European, NU s-ar fi aflat in fata Comisiei LIBE, CI la Bruxelles in fata unei Instante Penale, in calitatea de MARTOR, evident intr-un proces penal, PROCUROLUL DE SEDINTA si/sau PARTEA ADVERSA ar fi cerut instituirea unui dosar pentru INTENTIONATE MARTURII MINCINOASE !

Gravitatea in substanta ei juridica, consta in realitatea incontestabila si anume ca, T.Toader a fost judecator la CCR ! Adica Judecator la cea mai INALTA INSTANTA din Tara. DACA acest jurist de meserie, ar fi aparut in fata unei Instante Penale, NUMAI in calitatea de AVOCAT al INCULPATILOR, ceea ce in cursul carierei a si profesat, situatia juridica de intentionate afirmatii mincinoas NU ar fi fost sanctionabila. DAR in cazul de fata prin MINCIUNILE CRASSE ale lui Tudorel Toader (citate):

“Ordonanţa de Urgenţă 13 în sine nu a fost o problemă şi că problema constă doar în modul cum a fost adoptată, «la 10-11 seara”,
“Numai că Guvernul putea să lase ordonanţa să intre în vigoare în ziua în care a fost publicată în Monitorul Oficial. Guvernul a dat un termen de zece zile pentru ca ordonanţa să intre în vigoare, de unde personal am bănuit mai degrabă o lipsă de abilitate în tehnica legislativă, decât un gând de a legifera în fapt de seară”

dovedeste ca Romania a fost “inzestrara” de profesionistii "DOSARISTII" - Dragnea & Tariceanu, cu un Ministru al Justitiei, cu care MINCIUNA STA LA MASA !
MIHAI 2 2017-03-22
Faza finala este MEMORABILA. Totusi , daca o fi SA FIE , de fapt SA NU MAI FIE...nici nu conteaza procedura urmata. Mai important ar fi subtextul - ca protectorii si-au retras umbela. Hans e loial , da daca va primi de acasa ordin sa taca - o sa taca. Iar daca el va primi un astfel de ordin, or sa taca din gura, ba chiar din guran , si baditzele si mandrutzele potestatare .
Sorin 2017-03-21
Pai Dana Nascase, pardon, Garbovan tocmai se pregateste sa devina sefa DNA. Ataca sistematic DNA, pentru ca vezi dom'le ea reprezinta judecatorii, procurorii, etc.
redacția Revistei "22" 2017-03-21
★ ★ ★· · · !!! ATENȚIE , CĂ NE PREZENTĂM POPORULUI !!! · · · ★ ★ ★

Tot ce ie ghedesist (douăjdoiar !) e criminal de stat şi țară .
Tot ce ie ghedesist (douăjdoiar !) e urâciune , lepră hâdă - îmbrăcată-n trădător .
Tot ce ie ghedesist (douăjdoiar !) e ghiutănştain turbat . şi iudă stârpă . şi pacepă .
Cu colți urâți .
Cu gheare însângerate .
Cu ură de popor .

:::: adăogire : acest mesaj deja e răspândit prin tot ce-nseamnă internet . pe facebook şi alte plarforme de socializare . pentru ca poporul să afle ce clocim nemernic . să ştie oamenii cum complotăm năimit - în slujbă criminală , şöröşă . şi cum târâm națiunea spre pierzănii , spre ruini .
Total 4 comments.
Recomandari
14649
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22