Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


O nouă perspectivă asupra culturii române, cu Andrei Oișteanu și Constantin Chiriac
Librăria Habitus - - - -
2017-03-21
Recomandare
0

Evenimentele speciale FITS extinse în timpul anului continuă cu o nouă conferință, vineri, 24 martie, de la ora 18:00, la Librăria Habitus, unde are loc un dialog între Constantin Chiriac și Andrei Oișteanu, pe tema „Sexualitate şi narcotice în cultura română. Istorie, religie şi literatură.”

 

 

Andrei Oișteanu este etnolog, antropolog, scriitor și istoric al religiilor și al mentalităților. În lucrările sale, acesta reabilitează studiile vizând practicile magico-rituale și simbolistica mito-religioasă. În 2006, președintele României i-a conferit Ordinul Național Steaua României în grad de Cavaler, „în semn de înaltă apreciere pentru contribuția deosebită în domeniul istoriei religiilor și pentru promovarea operei lui Mircea Eliade”, iar în 2005 președintele Italiei i-a conferit Ordinul Stella della Solidarietà Italiana. Uniunea Scriitorilor din România i-a acordat, pentru volumul „Sexualitate și societate. Istorie, religie și literatură”, premiul „Scriitorii anului 2016”.  Studiile și eseurile sale au fost traduse și publicate în SUA și în majoritatea țărilor din Europa.

 

„Domnul Andrei Oișteanu este una dintre cele mai importante personalități ale culturii românești din această perioadă. Ne face plăcerea și onoarea de a susține la Sibiu o conferință, un dialog, despre Sexualitate şi narcotice în cultura română. Istorie, religie şi literatură. Specialist marcant al istoriei religiilor, al literaturii, autor de cărți și de cursuri importante, domnul Oișteanu este deținător a numeroase premii în România și în lume. Spirit renascentist, propune pentru dialog teme sensibile, dar și incitante, care, sunt convins că vor stârni, la Sibiu, o audiență cu totul specială, așa cum s-a întâmplat și când am fost în dialog cu un alt participant la conferințele speciale, domnul Dan Perjovschi”, a declarat Constantin Chiriac.

 

Intrarea la conferință este liberă, în limita locurilor disponibile, iar la finalul conferinței va avea loc o sesiune de autografe acordate de Andrei Oișteanu.

 

Evenimentul este organizat de Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu, Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, Departamentul de Artă Teatrală al ULBS și sprijinit de Librăria Habitus.

TAGS :
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Recomandare
2466
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22