Klaus Iohannis, despre nominalizarea șefului SIE: nu mă grăbesc, la momentul potrivit

Dora Vulcan | 22.03.2017

Presedintele Iohannis a spus miercuri că va face în curând o propunere pentru conducerea SIE și că va discuta cu majoritatea parlamentara inainte sa faca publica propunerea. Plenul reunit al celor două Camere au luat act miercuri de demisia lui Mihai-Razvan Ungureanu si a declarat vacant acest post.

Pe aceeași temă

 

 

 

UPDATE:  "Parlamentul cred că după nici șapte luni a reușit să vacanteze postul. Da, la momentul potrivit voi face o propunere. (...) Nu mă grăbesc", a spus șeful statului, la Palatul Cotroceni. El a precizat că va discuta cu majoritatea parlamentară în legătură cu acest subiect. "Am de gând să discut cu majoritatea parlamentară înainte să fac publică propunerea pe care o voi face", a spus Iohannis care a adăugat că va avea răbdare până aceștia își "clarifică poziția", cu trimitere la conflictele de putere din interiorul ALDE. Klaus Iohannis s-a declarat mulțumit de activitatea directorului interimar al SIE, Silviu Predoiu dar a spus că nu se poate baza pe el în continuare pentur că este doar un interimar. "Sunt foarte mulțumit de activitatea dlui general Predoiu, dar este director interimar și este nevoie de un director civil", a susținut el, citat de Agerpres.

 

Întrebat despre cutumele privind numirea șefilor serviciilor, Iohannis a spus: "Au existat anumite cutume, de exemplu că un serviciu este la putere și unul este la opoziție, în Parlament s-a trecut într-o nouă fază când nu se mai ține cont de aceste cutume. (...) Nu, nu înseamnă nimic, este doar o observație".

 

El a precizat că este prea devreme să se discute despre persoana care va fi numită la conducerea SIE. "Dacă va fi politician sau nu — asta rămâne de văzut", a completat șeful statului.

 

 

***

 

 Plenul comun al Camerei Deputaților și Senatului a luat act miercuri de demisia din funcția de director al Serviciului de Informații Externe a lui Mihai-Răzvan Ungureanu și a declarat vacant acest post.

 

 

Parlamentul a adoptat în unanimitate hotărârea privind declararea vacantă a funcției de director al SIE, după ce, pe 21 februarie, Birourile permanente reunite au luat act de scrisoarea președintelui României prin care se solicita Legislativului să declare vacant acest post, având în vedere demisia lui Mihai-Răzvan Ungureanu.

 
 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22