Tăriceanu atacă multinaţionalele pentru că, spune el, «ne duc de nas» VIDEO

E.b. | 26.03.2017

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului, afirmă că ar vrea să vadă mai mult fair-play din partea multinaţionalelor.

Pe aceeași temă

 
 

Tăriceanu a susţinut, la Digi24, că, în timp ce guvernele României au acordat subvenţii importante firmelor străine care activează în ţara noastră, unele dintre acestea au transferat profitul către companiile-mamă, iar în România a rămas doar o proporție mică din profit

 

„În acest moment, ponderea companiilor străine în economia românească, în funcţie de mărimea cifrei de afaceri, e aproape la egalitate cu firmele româneşti. Când ne uităm însă la contribuţia lor, provenită din impozitul pe profit, o să vedem că este de trei ori mai mică decât a companiilor româneşti. În foarte multe locuri se pune această problema a găsirii unei soluţii care să facă să profite şi ţara în care se desfășoară activităţile economice”, afirmă Călin Popescu Tăriceanu.

 

 

 

 

„Guvernele succesive ale României au acordat ajutoare importante, subvenţii, firmelor care activează în România. Și guvernul meu, şi cele care au succedat. Adică tratamentul oferit de noi companiilor străine a fost unul în care am văzut mai degrabă (...) un win win game. Vrem să vedem şi din partea lor acelaşi comportament”, arată Călin Popescu Tăriceanu.


Nu e un atac la adresa lor, dar nici nu putem să fim consideraţi că nu vedem şi putem fi duşi de nas”, susţine Tăriceanu.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22