Editura Humanitas la Târgul Internaţional de Carte şi Muzică „Libris” Braşov

Humanitas | 30.03.2017

Pe aceeași temă

Editura Humanitas vă invită în perioada 30.03–2.04. 2017 la Târgul Internaţional de Carte şi Muzică „Libris” care se va desfăşura în Business Park Braşov. Vă aşteptăm cu peste 800 de titluri, cele mai noi apariţii şi bestsellerurile ultimelor luni, reduceri de 20% şi trei lansări-eveniment.

Programul lansărilor


Sâmbătă, 1 aprilie, ora 15.30
Întâlnire cu Radu Paraschivescu
Aştept să crăpi (de astăzi, în prime-time) şi România în şapte gesturi
Vor vorbi: Radu Paraschivescu şi Mihail Vakulovski

Aştept să crăpi (de astăzi, în prime-time) cuprinde cinci proze alerte şi vesele despre noi şi dereglările noastre. Cinci felii din tortul vieţii româneşti după integrarea în Uniunea Europeană. Cinci cronici ale absurdului, abjecţiei şi dejecţiei. Cinci motive pentru a-ţi dori să pleci din România doar pentru ca, odată trecut de graniţă, să începi să-i duci dorul şi să vrei acasă.Cinci proze alerte şi vesele despre noi şi dereglările noastre. Cinci felii din tortul vieţii româneşti după integrarea în Uniunea Europeană. Cinci cronici ale absurdului, abjecţiei şi dejecţiei. Cinci motive pentru a-ţi dori să pleci din România doar pentru ca, odată trecut de graniţă, să începi să-i duci dorul şi să vrei acasă.“
„În rândurile volumului România în şapte gesturi nu e vorba de persoane, ci de ceea ce trădează comportamentul lor public: acomodarea, delimitarea strategică de un trecut care compromite, demagogia şi gargara patriotardă, trecerea dintr-o tabără în alta la momentul oportun, amnezia conjuncturală, tehnica mistificării, minciuna ca modus operandi, conştiinţa impunităţii, comerţul cu drame, mârlănia cu ifos, pamfletul folosit ca alibi pentru înjurături, laşitatea păzită de bodyguarzi etc. Persoanele care au comis aceste gesturi se bucură de notorietate şi îşi duc (sau şi-au dus) o bună parte din viaţă în ochiul public. Indiferent dacă vin din politică, mass-media sau sport, ele pot fi preluate ca modele. Multiplicate în pliurile societăţii, refăcute în microuniversul unei scări de bloc, al unei întreprinderi, al unei şcoli. Or, când modelul e un mistificator, un delincvent sau un bolşevic, consecinţele nu pot fi decât gravisime.“ (Radu Paraschivescu)

Sâmbătă, 1 aprilie, ora 16.00
Lansare audiobook
Ioana Pârvulescu, Radu Paraschivescu, Gabriel Liiceanu, Ana Blandiana, Adriana Bittel
Poveşti de dragoste la prima vedere
Vor vorbi: Ioana Pârvulescu şi Radu Paraschivescu

Prima poveste e despre o dragoste târzie la Paris. A doua despre îngerii de lângă noi. În cea de-a treia veţi simţi un puternic miros de terebentină, iar în a patra, parfum de crini regali. A cincea vă aduce în auz un nume care zgârie şi unul care mângâie.
Prima poveste are miză şi pariază pe nenoroc. A doua cade din fantastic în lumea noastră cea de toate zilele. A treia are realism, râs, nerv. A patra inocenţă, umor, visare. A cincea, cu ironie, face poezie şi economie (politică).
Când Gabriel Liiceanu, Adriana Bittel, Radu Paraschivescu, Ana Blandiana şi Ioana Pârvulescu sunt autorii poveştilor, nu-i exclus să faceţi un coup de foudre pentru audiobook. Face parte dintre acele lucruri rare care, dacă n-ar exista, ar trebui inventate. Bucuraţi-vă în tihnă de vocile pe care le auziţi.


Sâmbătă, 1 aprilie, ora 16.30
Lansare de carte şi sesiune de autografe Tatiana Niculescu
Mistica rugăciunii şi a revolverului.Viaţa lui Corneliu Zelea Codreanu
Vor vorbi: Tatiana Niculescu şi Radu Paraschivescu

„Titlul acestei cărţi, împrumutat din textul lui Emil Cioran Mon pays, rezumă cel mai bine vâltoarea anilor ’30 în România, acea epocă a «martirilor sângeroşi» sau a «visătorilor sanghinari», întemeietori ai unei «mişcări crude, amestec de preistorie şi profeţie, de mistică a rugăciunii şi a revolverului». O epocă, spune Cioran, care «fusese întemeiată pe idei feroce» şi care «a dispărut în ferocitate».
Povestea lui Corneliu Zelea Codreanu nu poate fi înţeleasă în afara contextului istoric în care acesta a trăit, a oamenilor pe care i-a cunoscut, a şcolilor prin care a trecut, a experienţelor pe care le-a parcurs, a lecturilor care l-au format şi a unei Europe răvăşite, aflate între două războaie devastatoare şi în căutarea unei speranţe de supravieţuire. Reconstituind chipul unei epoci care a amestecat religia cu politica şi a sfârşit în sânge şi barbarie, această carte încearcă să-l redea pe Corneliu Zelea Codreanu trecutului şi istoriei.“ (Tatiana Niculescu)

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22